Sfinţitrea casei sociale din Valea Vinului

de | mai 14, 2016

Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul a oficiat sâmbătă, 14 mai 2016, de la ora 12:00, slujba de binecuvantare a Casei sociale multifuncţionale „Sfântul Ioan Botezătorul” a Parohiei din Valea Vinului, Protopopiatul Satu Mare, în prezenţa mai multor credincioşi.

Un sobor de 20 de preoţi şi diaconi au slujit în soborul din care au făcut parte pr. Ştefan Cristian, consilier eparhial cultural, pr. Ioan Socolan, protopopul de Satu Mare și preoţi din parohiile apropiate. Casa socială multifuncţională fost amenajată într-o clădire veche, retrocedată de către autoritățile locale, parohiei ortodoxe şi cuprinde o sală multifuncțională, o bucătărie dotată cu toate cele necesare, un grup sanitar și o capelă, pentru serviciile religioase. Suprafaţa utilă este de peste 200 metri pătraţi. Ea a fost reamenajată din banii donaţi de credincioşii parohiei, de Primăria Valea Vinului, de Consiliul Judeţean Satu Mare şi din fondurile atrase de deputatul sătmărean Octavian Petric.

La sfârşitul slujbei de binecuvântare, PS Iustin Sigheteanul a oferit diplome celor implicați în acest proiect, a transmis corespondentul radio Renașterea în Episcopia Maramureșului, Andrei Fărcaș.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Noi hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

Noi hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

În ziua de joi, 29 februarie 2024, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a avut loc ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Principalele hotărâri ale Sfântului...

Ședința anuală de lucru a Adunării Naționale Bisericești

Ședința anuală de lucru a Adunării Naționale Bisericești

Palatul Patriarhiei a găzduit miercuri, 28 februarie 2024, ședința de lucru a Adunării Naționale Bisericești (ANB), prezidată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Membrii acestui organism central deliberativ au participat la lucrări...