Sfinţitrea casei sociale din Valea Vinului

de | mai 14, 2016 | Actualitatea religioasă

Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul a oficiat sâmbătă, 14 mai 2016, de la ora 12:00, slujba de binecuvantare a Casei sociale multifuncţionale „Sfântul Ioan Botezătorul” a Parohiei din Valea Vinului, Protopopiatul Satu Mare, în prezenţa mai multor credincioşi.

Un sobor de 20 de preoţi şi diaconi au slujit în soborul din care au făcut parte pr. Ştefan Cristian, consilier eparhial cultural, pr. Ioan Socolan, protopopul de Satu Mare și preoţi din parohiile apropiate. Casa socială multifuncţională fost amenajată într-o clădire veche, retrocedată de către autoritățile locale, parohiei ortodoxe şi cuprinde o sală multifuncțională, o bucătărie dotată cu toate cele necesare, un grup sanitar și o capelă, pentru serviciile religioase. Suprafaţa utilă este de peste 200 metri pătraţi. Ea a fost reamenajată din banii donaţi de credincioşii parohiei, de Primăria Valea Vinului, de Consiliul Judeţean Satu Mare şi din fondurile atrase de deputatul sătmărean Octavian Petric.

La sfârşitul slujbei de binecuvântare, PS Iustin Sigheteanul a oferit diplome celor implicați în acest proiect, a transmis corespondentul radio Renașterea în Episcopia Maramureșului, Andrei Fărcaș.

 

Ultimele articole

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 4-a după Paști (a vindecării slăbănogului de la Vitezda), 15 mai 2022,  Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din...

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

În Duminica a 3-a după Paști (a Mironosițelor), 8 mai 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității ortodoxe române din Londra, Regatul...