Simpozion cultural religios la Spermezeu

de | iul. 26, 2017 | Activități parohiale

Părintele Doru Constantin Zaharie din parohia Hălmăsău, a organizat duminică, 23 iulie 2017, un simpozion cultural religios la centrul de informare turistică din Spermezeu. Invitați speciali au fost: pr Timoftei Găurean din Agrieş, Prof. Dr. Valentin Marica directorul Editurii  Cezara, director de sudii literare „Grigore Vieru” din Tg Mureș și pr Simion Buta din Spermezeu. Tema propusă a fost: personalitatea pr Timoftei ca scriitor, fotograf, sculptor şi duhovnic. Cu această ocazie s-a vorbit şi despre a 5 -a carte care este sub lumina tiparului.

În sensul acesta Prof. Dr. Valentin Marica afirma că „ ideea de deal neprihănit apare în cărțile părintelui, pentru că părintele vorbește tot timpul despre ai mei , de pragul acesta de casa natală. Părintele  este localnicul, este păstorul, dar este şi cel de aici, cel care a plecat în lume cu aerul acesta, cu zestrea aceasta a locului pe care o resfiră , iar tot ceea ce face se deschide într-un evantai”.

Punctul culminant al acestei întâlniri l-a avut pr Timoftei Găurean care a subliniat:

„Cărțile pentru mine sunt ca un balsam şi mă regasesc în ele, fapt pentru care pot să spun că am o satisfacție, prin care am transmis altora mesaje de apropiere, de frumusețe, de noblețe a lemnului, de ceea ce se poate face din lemn. Dacă stăm bine sa ne gândim, biserica este împodobită cu iconostase din lemn lucrate frumos şi cu mâna şi cu sufletul”.

La final au avut loc discuții, unde a vorbit profesorul Alexandru Deneş şi domnişoara director Adriana Nistor de la școala Generală din Spermezeu.

Ultimele articole

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Parohia Ortodoxă Teaca, din cadrul Protopopiatului Ortodox Bistrița, a găzduit luni 24 aprilie 2023, întâlnirea cercului preoțesc de pe Valea Tecii. Pornind de la îndemnul biblic: ,,Fiule, sprijină pe tatăl tău la bătrânețe și nu-l mâhni în viața lui. Și chiar de i se...

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

În ziua Înainte prăznuirii Bunei Vestiri, un grup de persoane private de libertate, rezidente ale Centrului Terapeutic Lotus din Penitenciarul de maxima siguranța Gherla însoțite de preotul capelan alături de cadre din Serviciul Educație , Sectorul Reintegrare Socială...