Simpozion cultural religios la Spermezeu

de | iul. 26, 2017

Părintele Doru Constantin Zaharie din parohia Hălmăsău, a organizat duminică, 23 iulie 2017, un simpozion cultural religios la centrul de informare turistică din Spermezeu. Invitați speciali au fost: pr Timoftei Găurean din Agrieş, Prof. Dr. Valentin Marica directorul Editurii  Cezara, director de sudii literare „Grigore Vieru” din Tg Mureș și pr Simion Buta din Spermezeu. Tema propusă a fost: personalitatea pr Timoftei ca scriitor, fotograf, sculptor şi duhovnic. Cu această ocazie s-a vorbit şi despre a 5 -a carte care este sub lumina tiparului.

În sensul acesta Prof. Dr. Valentin Marica afirma că „ ideea de deal neprihănit apare în cărțile părintelui, pentru că părintele vorbește tot timpul despre ai mei , de pragul acesta de casa natală. Părintele  este localnicul, este păstorul, dar este şi cel de aici, cel care a plecat în lume cu aerul acesta, cu zestrea aceasta a locului pe care o resfiră , iar tot ceea ce face se deschide într-un evantai”.

Punctul culminant al acestei întâlniri l-a avut pr Timoftei Găurean care a subliniat:

„Cărțile pentru mine sunt ca un balsam şi mă regasesc în ele, fapt pentru care pot să spun că am o satisfacție, prin care am transmis altora mesaje de apropiere, de frumusețe, de noblețe a lemnului, de ceea ce se poate face din lemn. Dacă stăm bine sa ne gândim, biserica este împodobită cu iconostase din lemn lucrate frumos şi cu mâna şi cu sufletul”.

La final au avut loc discuții, unde a vorbit profesorul Alexandru Deneş şi domnişoara director Adriana Nistor de la școala Generală din Spermezeu.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Preoții din cuprinsul Protopopiatului Năsăud s-au reunit miercuri, 22 mai 2024, la sediul instituției, în cadrul ședinței administrative din această lună. În debutul ședinței, Părintele Protopop Ovidiu Sermeșan a adus la cunoștință clericilor ultimele noutăți de ordin...