Sincretismul religios

de | nov. 27, 2016

A păstra, a cultiva şi mărturisi dreapta credinţă este o datorie a tuturor credincioşilor ortodocşi. Din păcate astăzi, chiar în rândul membrilor Bisericii Ortodoxe, se poate întâlni o mentalitate relativistă, chiar sincretistă, potrivit căreia toate religiile, confesiunile sau credinţele sunt îndreptăţite să acceadă la Dumnezeul cel adevărat. Această mentalitate induce o slăbire a conştiinţei ortodoxe şi înclinaţia spre a gusta spiritualităţile alternative, fără a conştientiza pericolul contaminării cu duhuri străine de Duhul lui Dumnezeu. Pe această linie, întâlnim astăzi un interes pentru a practica yoga, nesesizându-se incompatibilitatea dintre această orientare religioasă şi spiritualitatea creştină. Încercăm să vedem în această emisiune în ce constau derapajele sincretismului religios.

DISTRIBUIE

<a href="https://radiorenasterea.ro/author/catalin-palimaru/" target="_self">Pr. Cătălin Pălimaru</a>

Pr. Cătălin Pălimaru

Preot, directorul Editurii Renașterea, doctor în teologie.

Emisiuni recente

Taina Spovedaniei. Ce ne spune Biblia? P7

Taina Spovedaniei. Ce ne spune Biblia? P7

Programul de aprofundare a învățăturii biblice „Să învățăm și să citim împreună Sfânta Scriptură”, susținut de Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană, este difuzat la Radio Renașterea în fiecare zi de marți de la ora 19:00 - 20:22.

Sfântul Porfirie Kavsokalivitul despre educația copiilor

Sfântul Porfirie Kavsokalivitul despre educația copiilor

În această emisiune vom vorbi despre Sfântul Cuvios Porfirie Kavsokalivitul, mai exact despre felul cum privea el educarea copiilor, un aspect deosebit de important pentru viața unei familii și în egală măsură pentru viața Bisericii. Înțelepciunea Cuviosului Porfirie,...