Sisteme de iluminat moderne la Școala Gimnazială Specială „Transilvania” și Școala Gimnazială Specială pentru Deficienți de Auz „Kozmutza Flóra”

de | nov. 27, 2023

Șapte instituții din județele Cluj, Bacău, Sibiu, Hunedoara, Iași și din municipiul București au, din acest an, sisteme de iluminat moderne, bazate pe tehnologia LED.

Ediția din 2023 a proiectului „Energie în Școlile Copilăriei”, inițiat de E.ON Energie România, a fost dedicată copiilor cu nevoi speciale și, astfel, cinci școli și două instituții din județele Bacău, Sibiu, Cluj, Hunedoara, Iași și municipiul București, care se ocupă de îngrijirea celor mici, au avut parte de schimbarea completă a corpurilor de iluminat cu unele moderne, bazate pe tehnologia LED. E.ON Energie România a asigurat instalarea de panouri fotovoltaice cu o putere de 40 kW la Asociația „Lumina” din Bacău, singurul centru de îngrijire paliativă pentru copii din România.

Din județul Cluj, instituțiile în care s-a înlocuit sistemul de iluminat sunt Școala Gimnazială Specială „Transilvania” din comuna Baciu și Școala Gimnazială Specială pentru Deficienți de Auz „Kozmutza Flóra”. Noul sistem de iluminat nu doar că oferă o ambianță plăcută și o lumină apropiată de cea naturală, care îi ajută pe cei mici să se concentreze mai bine, dar, în același timp, asigură reducerea consumului de energie electrică, implicit a cheltuielilor administrative, și astfel banii economisiți pot fi folosiți pentru acoperirea nevoilor copiilor din aceste instituții.

Proiectul „Energie în Școlile Copilăriei” este în derulare de mai bine de zece ani. Până în prezent, programul a vizat 83 de instituții de învățământ, cu aproximativ 50.000 de elevi și profesori drept beneficiari direcți și 15.000 de ore de voluntariat oferite de angajații E.ON Energie România.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Societate
Examenul Național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024

Examenul Național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024

Probele de evaluare a competențelor din cadrul primei sesiuni, iunie – iulie a examenului național de bacalaureat 2024, sunt programate în intervalul 17 - 27 iunie. Probele se vor desfășura potrivit următorului calendar: 17 - 19 iunie: Evaluarea competențelor...

Festivalul Alimentului, la USAMV Cluj-Napoca

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca găzduiește, în 7 iunie 2024, la Centrul de Cercetări pentru Biodiversitate din campus, a XI-a ediție a Festivalului Alimentului, eveniment ce aduce în prim-plan talentele și abilitățile...

Înscrieri pentru Bootcamp STS 2024

Înscrieri pentru Bootcamp STS 2024

Serviciul de Telecomunicații Speciale anunță deschiderea înscrierilor pentru cea de-a treia ediție a Bootcamp STS, școala de vară IT&C dedicată studenților din facultățile cu profil tehnic din România, din anii II și III. Evenimentul se va desfășura și în acest an...