Slujba de binecuvântare a Noului An, la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca

de | dec. 31, 2020

Joi seara, 31 decembrie 2020, în Ajunul Anului Nou, începând cu ora 18:00, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a slujit la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca.

La finalul Vecerniei cu Litie, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, în sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba de Te Deum, aducând mulțumire lui Dumnezeu pentru darurile revărate în anul 2020, rugându-L să binecuvinteze Anul Nou 2021 și să ne tămăduiască de pandemia de coronavirus care a cuprins întreaga lume.

Cu acest prilej, Părintele Mitropolit Andrei a rostit un cuvânt de învățătură intitulat „Gânduri de Anul Nou”.

În contextul prelungirii stării de alertă, în care deplasarea în afara domiciliului este interzisă după ora 23:00, dar și al recomandărilor speciale ale autorităților pentru perioada de sărbători, slujba de binecuvântare a Noului An, care se săvârșea la miezul nopții trecerii dintre ani, a fost săvârșită anul acesta imediat după slujba Vecerniei cu Litie din seara zilei de 31 decembrie 2020.

Mai multe fotografii AICI 

Foto credit: Darius Echim / Mitropolia Clujului

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

Sâmbătă, 25 mai 2024, Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca a organizat cea de-a treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”. Evenimentul, desfășurat în prezența Preasfințitului Părinte Benedict...

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat sâmbătă, 25 mai 2024, în mijlocul credincioșilor Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Budești, județul Bistrița-Năsăud. Cu această...