Slujba de binecuvântare a Noului An, la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca

de | dec. 31, 2020 | Actualitatea religioasă

Joi seara, 31 decembrie 2020, în Ajunul Anului Nou, începând cu ora 18:00, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a slujit la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca.

La finalul Vecerniei cu Litie, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, în sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba de Te Deum, aducând mulțumire lui Dumnezeu pentru darurile revărate în anul 2020, rugându-L să binecuvinteze Anul Nou 2021 și să ne tămăduiască de pandemia de coronavirus care a cuprins întreaga lume.

Cu acest prilej, Părintele Mitropolit Andrei a rostit un cuvânt de învățătură intitulat „Gânduri de Anul Nou”.

În contextul prelungirii stării de alertă, în care deplasarea în afara domiciliului este interzisă după ora 23:00, dar și al recomandărilor speciale ale autorităților pentru perioada de sărbători, slujba de binecuvântare a Noului An, care se săvârșea la miezul nopții trecerii dintre ani, a fost săvârșită anul acesta imediat după slujba Vecerniei cu Litie din seara zilei de 31 decembrie 2020.

Mai multe fotografii AICI 

Foto credit: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Ultimele articole

Școala Primară „Sfântul Stelian” din Bistrița

Școala Primară „Sfântul Stelian” din Bistrița

Unul dintre aspectele vieții religioase creștine este devenirea omului după trăsăturile naturii sale. Acest demers presupune învățarea și educarea sa progresivă, în mai multe etape, conform dezvoltării specifice firii sale. Dintru început relația omului cu Dumnezeu...

Ce este darul preoției?

Ce este darul preoției?

Bătrânul Epifanie zicea: „Preoţia este un mare dar făcut oamenilor de Dumnezeu.” Cuvintele bătrânilor / Părintele Dionysios Tatsis / trad. de Andrei Andreicuţ / Editura Renaşterea, 2013