Slujba de binecuvântare a Noului An, la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca

de | dec. 31, 2020 | Actualitatea religioasă

Joi seara, 31 decembrie 2020, în Ajunul Anului Nou, începând cu ora 18:00, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a slujit la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca.

La finalul Vecerniei cu Litie, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, în sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba de Te Deum, aducând mulțumire lui Dumnezeu pentru darurile revărate în anul 2020, rugându-L să binecuvinteze Anul Nou 2021 și să ne tămăduiască de pandemia de coronavirus care a cuprins întreaga lume.

Cu acest prilej, Părintele Mitropolit Andrei a rostit un cuvânt de învățătură intitulat „Gânduri de Anul Nou”.

În contextul prelungirii stării de alertă, în care deplasarea în afara domiciliului este interzisă după ora 23:00, dar și al recomandărilor speciale ale autorităților pentru perioada de sărbători, slujba de binecuvântare a Noului An, care se săvârșea la miezul nopții trecerii dintre ani, a fost săvârșită anul acesta imediat după slujba Vecerniei cu Litie din seara zilei de 31 decembrie 2020.

Mai multe fotografii AICI 

Foto credit: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Ultimele articole

Acoperământul Maicii Domnului, în acatist și icoană

Acoperământul Maicii Domnului, în acatist și icoană

foto: doxologia.ro Între izvoarele de mâna întâi pentru înţelesul semnificaţiei sărbătorilor se înscriu, cu nebănuit de mare folos, acatistele şi icoanele care le sunt consacrate. Practic, acatistul descrie în versuri evenimentul sfânt din calendar, fie că este vorba...

Constituirea noii Adunări Naționale Bisericești, mandatul 2022-2026

Constituirea noii Adunări Naționale Bisericești, mandatul 2022-2026

La Palatul Patriarhiei din București s‑a desfășurat joi, 29 septembrie 2022, ședința de constituire a noii Adunări Naționale Bisericești pentru perioada 2022‑2026. În cadrul ședinței, prezidate de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, au fost validate mandatele...