Slujbă de pomenire, în deschiderea ședinței preoțești din Huedin

de | iul. 5, 2016 | Activități parohiale

Preoții din Protopopiatul Huedin s-au rugat astazi penrtru odihna vesnică a părintelui Ioan Mureșan, fost preot al parohiei Negreni.

Slujba de Pomenire a avut loc de la ora 9:30 în Capela „Sfinții Trei Ierarhi”, în deschiderea ședinței lunare a protopopiatului. În cadrul întrunirii s-au discutat aspectele administrative ce țin de organizarea activității la nivelul parohiilor.

20160705_104930Totodată, preoții au primit recomandări pentru eficientizarea administrației parohiale aflând importanța inventarierii anuale a bunurilor aflate în proprietatea parohiei. Aceste informații le-au fost transmise de revizorul contabil al Arhiepiscopiei Clujului, părintele Florin Dobocan.

La finalul ședinței Părintele Protopop le-a adresat un îndemn preoților de a sprijini activitatea cantinei sociale a Fundației Cultural-Filantropice „Protopop Martir Aurel Munteanu” a Protopopiatului Huedin prin colecte în alimente și în bani, menționând faptul că în fiecare zi aici iau masa aproximativ 100 de persoane de toate vârstele.

Ultimele articole

Despre muncă

Despre muncă

Munca este o realitate existențială a lumii în care trăim, fiindcă orice om ca să trăiască în această lume, are nevoie să muncească. Sfânta Scriptură este cât se poate de explicită când ne spune că în rai, Adam și Eva au fost puși pentru a păzi și a îngriji grădina...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...