Slujbă de pomenire pentru fostul consilier social al Episcopiei Sălajului

de | aug. 11, 2015 | Activități parohiale

Preoţii din protopopiatul Jibou au oficiat luni, 10 august 2015, o slujbă de pomenire pentru fostul consilier social al Episcopiei Sălajului, părintele Alexandru Horvat, la un an de la trecerea la cele veșnice. Slujba a avut loc la biserica din Jibou, ce poartă hramurile „Sfântul Proroc Daniel” şi „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”.

Înainte de slujbă preoții au luat parte la sediul protopopiatului, la şedinţa administrativă lunară. În cadrul acesteia, părintele Teodor Pop de la parohia Cuceu, a susţinut conferinţa cu tema „Sfântul Ioan Gură de Aur – luminător al familiei creştine şi al vieţii monahale”.
La final au fost discutate o serie de probleme de ordin administrativ, cultural, economic şi social, ne-a transmis părintele protopop de Jibou, Dan Dregan.

Următoarea şedinţă va avea loc joi, 10 septembrie 2015, în cadrul căreia se va susţine conferinţa cu tema: „Sfântul Ioan Gură de Aur – promotor al filantropiei creştine”.

Ultimele articole

Hristos Vindecătorul

Hristos Vindecătorul

Aspecte introductive Ar fi multe de spus cu privire la această pericopă. Ar fi și mai multe de înțeles dintr-o lectură făcută cu inima, a pasajului în cauză.Hristos, cel se prezintă în ipostaza Semănătorului vine apoi să potolească furtuna. Iar ulterior să izgonească...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...