Slujbă de pomenire pentru fostul consilier social al Episcopiei Sălajului

de | aug. 11, 2015

Preoţii din protopopiatul Jibou au oficiat luni, 10 august 2015, o slujbă de pomenire pentru fostul consilier social al Episcopiei Sălajului, părintele Alexandru Horvat, la un an de la trecerea la cele veșnice. Slujba a avut loc la biserica din Jibou, ce poartă hramurile „Sfântul Proroc Daniel” şi „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”.

Înainte de slujbă preoții au luat parte la sediul protopopiatului, la şedinţa administrativă lunară. În cadrul acesteia, părintele Teodor Pop de la parohia Cuceu, a susţinut conferinţa cu tema „Sfântul Ioan Gură de Aur – luminător al familiei creştine şi al vieţii monahale”.
La final au fost discutate o serie de probleme de ordin administrativ, cultural, economic şi social, ne-a transmis părintele protopop de Jibou, Dan Dregan.

Următoarea şedinţă va avea loc joi, 10 septembrie 2015, în cadrul căreia se va susţine conferinţa cu tema: „Sfântul Ioan Gură de Aur – promotor al filantropiei creştine”.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Pr. Prof. Stelian Tofană a conferențiat la Dej pe tema dependențelor

Pr. Prof. Stelian Tofană a conferențiat la Dej pe tema dependențelor

„Dependențele – Utopia unei eliberări?!”, a fost tema despre care părintele Stelian Tofană a conferențiat în fața a sute de dejeni. În cadrul Proiectului Cultural ,,Familia și Societatea, ce ne spune Biblia?”, organizat de către Protopopiatul Ortodox Român Dej în...

Studiu biblic în Protopopiatul Ortodox Turda

Studiu biblic în Protopopiatul Ortodox Turda

Joi, 16 noiembrie 2023, începând cu ora 18:00, la sediul Protopopiatului Ortodox Turda, s-a desfășurat un program biblic susținut de pr. dr. Cătălin Varga, specialist în teologie biblică și preot la Parohia Ortodoxă Oprișani I din municipiul Turda. Acest eveniment,...

În curtea Spitalului de Urgență Bistrița se va construi o biserică

În curtea Spitalului de Urgență Bistrița se va construi o biserică

Capela din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița va fi funcționa într-o bisericuță care urmează să fie construit în curtea spitalului, a anunțat managerul instituției, Gabriel Lazany la începutul acestei luni. Decizia a fost luată în primul rând din...

Ziua Armatei, sărbătorită în comuna Jucu

Ziua Armatei, sărbătorită în comuna Jucu

Ca în fiecare an, Ziua Armatei Române a fost marcată și în Comuna Jucu, printr-un eveniment organizat de Unitatea Militară, în colaborare cu administrația locală, Școala „Gheorghe Barițiu” și Biserica Ortodoxă.