Slujire și cultură în parohia Șieu Măgheruș

de | iul. 27, 2016

În dorința de a omagia „Anul educației religioase a tineretului ortodox”, și a comemora „Anul Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul și al tipografilor bisericești în Patriarhia Română”, Duminică, 24 iulie 2016, Cercul Preoțesc Șieu-Măgheruș din Protopopiatul Bistrița, sub îndrumarea Părintelui Protopop dscn5547Alexandru Vidican, a săvârșit Taina Sfântului Maslu în Biserica de pe Valea Măgherușului.

Tot în această zi, în prezența credincioșilor și a mai multor scriitori și invitați de seamă printre care Prof. Liviu Păiuș, Menuț Maximinian, Prof. Gabriel Zăgrean, Prof. Marcela Turcu, directoarea școlii, a fost prezentată cartea „Valea Măgherușului – Biserica și Școala”, editată cu sprijinul Primăriei Șieu-Măgheruș a transmis pentru radio Renașterea părintele Ilie Pioraș a parohiei ortodoxe din Șieu-Măgheruș.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Procesiune de Rusalii și Vecernia plecării genunchilor la Dej

Procesiune de Rusalii și Vecernia plecării genunchilor la Dej

Sute de credincioși dejeni au participat în Duminica Cincizecimii, 23 iunie 2024, la tradiționala Procesiune de Rusalii. Manifestarea continuă o veche tradiție din Ardeal având în centrul ei rugăciunea pentru roadele pământului și pentru mediul înconjurător la...