Slujire și misiune în Parohia ,,Sfântul Ierarh Nectarie” din Municipiul Dej

de | mart. 6, 2017 | Activități parohiale

Cu binecuvântarea ÎPS Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei și prin implicarea Pr. Prof. Dr. Univ. Vasile Stanciu, Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, un grup misionar, constituit din studenți de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, au ajuns în Municipiul Dej la Biserica cu hramul ,,Sfântul Ierarh Nectarie”, unde preot paroh este Pr. Ioan Buftea. Grupul de teologi a fost însoţit de Pr. Asist. Univ. Dr. Cosmin Cosmuţa, a transmis pentru radio Renașterea Costinel Șoaită.

A fost săvârşită Slujba Utreniei şi Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, iar în timpul Sfintei Liturghii, la momentul potrivit, s-au împărtășit foarte mai mulți credincioși, în special copii. Părintele profesor a rostit un cuvânt de învățătură, în care s-a făcut referire la Duminica Ortodoxiei.

Părintele paroh Ioan Buftea a dat citire Pastoralei Sfântului Sinod adresată cu ocazia Duminicii Ortodoxiei și i-a îndemnat pe credincioși să se implice activ în colecta Fondului Central Misionar. Apoi a mulțumit lui Dumnezeu pentru această zi minunată, părintelui profesor pentru prezență și pentru cuvântul de învățătură și teologilor pentru momentele înălțătoare.

La final credincioșii au fost miruiți, iar doamnele au primit flori cu ocazia zilei de 8 Martie.

Ultimele articole

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...