Slujire și misiune în Parohia ,,Sfântul Ierarh Nectarie” din Municipiul Dej

de | mart. 6, 2017

Cu binecuvântarea ÎPS Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei și prin implicarea Pr. Prof. Dr. Univ. Vasile Stanciu, Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, un grup misionar, constituit din studenți de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, au ajuns în Municipiul Dej la Biserica cu hramul ,,Sfântul Ierarh Nectarie”, unde preot paroh este Pr. Ioan Buftea. Grupul de teologi a fost însoţit de Pr. Asist. Univ. Dr. Cosmin Cosmuţa, a transmis pentru radio Renașterea Costinel Șoaită.

A fost săvârşită Slujba Utreniei şi Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, iar în timpul Sfintei Liturghii, la momentul potrivit, s-au împărtășit foarte mai mulți credincioși, în special copii. Părintele profesor a rostit un cuvânt de învățătură, în care s-a făcut referire la Duminica Ortodoxiei.

Părintele paroh Ioan Buftea a dat citire Pastoralei Sfântului Sinod adresată cu ocazia Duminicii Ortodoxiei și i-a îndemnat pe credincioși să se implice activ în colecta Fondului Central Misionar. Apoi a mulțumit lui Dumnezeu pentru această zi minunată, părintelui profesor pentru prezență și pentru cuvântul de învățătură și teologilor pentru momentele înălțătoare.

La final credincioșii au fost miruiți, iar doamnele au primit flori cu ocazia zilei de 8 Martie.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Preoții din cuprinsul Protopopiatului Năsăud s-au reunit miercuri, 22 mai 2024, la sediul instituției, în cadrul ședinței administrative din această lună. În debutul ședinței, Părintele Protopop Ovidiu Sermeșan a adus la cunoștință clericilor ultimele noutăți de ordin...