Slujirea sacerdotală a iconarului

de | nov. 17, 2023

Cultul icoanelor ocupă un loc special în doctrina și spiritualitatea Bisericii Ortodoxe. Cu ajutorul icoanelor, cel care se roagă pătrunde mai ușor  în lumea nevăzută și tainică a realităților imateriale.

Dată fiind importanța acestei învățături de credință, realizatorul icoanei (iconarul) capătă o slujire deosebită în viața și cultul Bisericii, asemenea unui sacerdot. Duhul Sfânt îl inspiră, îl îndrumă, îl protejează și îi asigură atât prospețimea talentului, cât și realizarea calitativă a operei sale, în acord cu erminia stabilită de Sfinții Părinți.

Radio Renasterea
Radio Renasterea
Slujirea sacerdotală a iconarului
Loading
/

DISTRIBUIE

<a href="https://radiorenasterea.ro/author/ioanbizau/" target="_self">Pr. Prof. Ioan Bizău</a>

Pr. Prof. Ioan Bizău

Profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. Realizator al emisiunilor „Cult și Cultură” și „Evanghelie și Liturghie” la Radio Renașterea.

Emisiuni recente

Lucrarea terapeutică plină de iubire a părintelui duhovnicesc I

Lucrarea terapeutică plină de iubire a părintelui duhovnicesc I

Am detaliat, în emisiunile precedente, în cadrul discuțiilor noastre legate de Lucrarea (sau înfăptuirea) tămăduirii prin iubire, aspecte privind: Procesul tămăduirii și lucrarea terapeutică duhovnicească în scrierile unor teologi contemporani bazate pe tradiția...

Despre rugăciune

Despre rugăciune

Și în cadrul acestei emisiuni vom discuta despre rugăciune - o lucrare de căpetenie pentru viața noastră duhovnicească. Rugăciunea are și un caracter particular și unul public, ambele într-o strânsă legătură. Prin practicarea rugăciunii Dumnezeu este chemat în viața...