Cele mai frumoase cântece de dragoste și dor din folclorul românesc vor răsuna pe scena Casei de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș”, în cadrul spectacolului „De dor, de drag, de tinerețe”.

Cântecele vor fi prezentate de tineri interpreți clujeni: Denisa Perde Rus, Alex Vaida, Marcela Silaghi, Alexandru Potra, Andreea Ciupe, Adrian Socaciu, Amalia Chiper Iurian, Mihai Trif, Ramona Ciceoan, Raul Oltean, Crina Varga – Haiduc și Florin Bota, acompaniați de Orchestra profesionistă „Cununa Transilvană”, conducerea muzicală prof. dr. Ovidiu Barteș.

Spectatorii se vor putea bucura și de jocuri populare, alături de membrii Școlii de joc tradițional românesc „Camelia și Ion Motoc” din Cluj-Napoca. Totodată, obiceiuri din satele județului Cluj, legate de dragostea dintre doi tineri, despre șezătorile de altădată, jocul satului, pețit sau nuntă vor fi aduse în scenă de grupuri de tineri păstrători de tradiții din județul Cluj:  „Jijicanii”, Negreni, Orman, Huedin, Frata, Valea Drăganului și Măguri-Răcătău.

Un moment aparte va fi și premierea TEZAURULUI UMAN VIU – cărbunarul Iosif Bordea din satul clujean Muntele Rece.

Organizator: Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, manager Adriana Irimieș, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj.

Prezintă: Grigore Sâmboan

Biletele sunt disponibile online: www.myticket.ro și www.entertix.ro, dar și în Librăriile Cărturești (Iulius Mall, Vivo, Platinia Shopping Center). Totodată, se vor putea achiziționa și în ziua spectacolului, la Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș”.

Toate detaliile pe www.traditiiclujene.ro