Spectacol folcloric la Someșul Rece, de lăsatul secului

de | mart. 14, 2016

Dumincă, 13 Martie 2016, Parohia Ortodoxă Someșul Rece în colaborare cu Primăria Gilău și Casa de Cultură ”Dumitru Sopon” din Gilău, a organizat spectacolul folcloric „Zestrea Apusenilor”, ediția a II-a, cu ocazia lăsatului secului pentru Postul Mare.
DSCF2236Pe șcena Căminului Cultural din Someșu Rece au urcat artiștii: Ioan Dordoi, Mihai Badiu, Ramona Neamț, Dana Purcel, Alina-Delia Roșca și Voichița Mărincuș, acompaniați de Orchestra Ansamblului Folcloric ”Cununa Apusenilor” Gilău, dirijor Alin Roman, dar și aproximativ 100 de tineri din Someșu Rece și Gilău, membrii ansamblurilor folclorice ”Cununa Apusenilor” Gilău și ”Cununița Apusenilor” Someșu Rece, care ne-au demonstrat că jocul popular românesc este încă viu pe aceste meleaguri.
Cu ocazia acestui spectacol, primarul comunei Gilău, ing.Dumitru Sfârlea a premiat două familii din localitatea Someșu Rece care au împlinit anul acesta 50 ani de căsătorie.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Preoții din cuprinsul Protopopiatului Năsăud s-au reunit miercuri, 22 mai 2024, la sediul instituției, în cadrul ședinței administrative din această lună. În debutul ședinței, Părintele Protopop Ovidiu Sermeșan a adus la cunoștință clericilor ultimele noutăți de ordin...

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

La Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Municipiul Dej au debutat duminică, 21 aprilie 2024, evenimentele dedicate prăznuirii sfântului ocrotitor. Cu acest prilej, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului,...