Spectacol folcloric la Someșul Rece, de lăsatul secului

de | mart. 14, 2016 | Activități parohiale

Dumincă, 13 Martie 2016, Parohia Ortodoxă Someșul Rece în colaborare cu Primăria Gilău și Casa de Cultură ”Dumitru Sopon” din Gilău, a organizat spectacolul folcloric „Zestrea Apusenilor”, ediția a II-a, cu ocazia lăsatului secului pentru Postul Mare.
DSCF2236Pe șcena Căminului Cultural din Someșu Rece au urcat artiștii: Ioan Dordoi, Mihai Badiu, Ramona Neamț, Dana Purcel, Alina-Delia Roșca și Voichița Mărincuș, acompaniați de Orchestra Ansamblului Folcloric ”Cununa Apusenilor” Gilău, dirijor Alin Roman, dar și aproximativ 100 de tineri din Someșu Rece și Gilău, membrii ansamblurilor folclorice ”Cununa Apusenilor” Gilău și ”Cununița Apusenilor” Someșu Rece, care ne-au demonstrat că jocul popular românesc este încă viu pe aceste meleaguri.
Cu ocazia acestui spectacol, primarul comunei Gilău, ing.Dumitru Sfârlea a premiat două familii din localitatea Someșu Rece care au împlinit anul acesta 50 ani de căsătorie.

Ultimele articole

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

În perioada 25-28 iulie 2022, în Parohia Ortodoxă Răscruci s-au desfășurat o serie de activități estivale, sub egida  Școlii de vară. La manifestări au participat peste cincizeci de copii, cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani. Activitățile primei zile s-au  desfășurat...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...