Spectacolul caritabil, „Hristos cel Milostiv și Ucenicii Săi”

de | dec. 3, 2016

Sute de clujeni au participat vineri, 2 decembrie 2016, la spectacolul de Crăciun , organizat de Mitropolia Clujului și Protopopiatul Cluj I, în parteneriat cu Radio Renașterea, Casa de Cultură a Studenților, parohia „Adormirea Maicii Domnului” și alte organizații, pentru a ajuta o tânără orfană și alți patru copii cu vârsta între 1 și 13 ani, surdo-muți și nevăzători, a căror situație este foarte dificilă, a transmis pentru radio Renașterea reprezentantul parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din Cluj, Stela Florea.
După binecuvântarea rostită de ÎPS Mitropolit Andrei, pe scenă au urcat Corul de Cameră „Psalmodia Transylvanica” al Facultății de Teologie din Cluj-Napoca, Corala Protopopiatului Ortodox Cluj I, micuța Patricia Câmpean, câștigătoare a două ediții a Festivalului Mamaia Copiilor, părintele Ovidiu-Ciprian Marțiș, împreună cu copiii de la clubul „Scoala vedetelor”, Roxana Poiană, o tânără și foarte talentată interpretă nevăzătoare, Adriana Irimieș, împreună cu copiii din satul Răchițele, părintele Cristian Pomohaci și părintele Marius Ciprian Pop. Spectacolul a fost presărat cu momente artistice pregătite de copii din parohiile Protopopiatului Cluj I: parohia „Intrarea Domnului în Ierusalim” din Florești, parohia „Sfântul Dumitru” din Florești și parohia Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Feiurdeni.
Un moment inedit a fost prezentat de copiii din parohia clujeană „Adormirea Maicii Domnului”, care au format un cor mixt de copii auzitori și cu deficiențe de auz și au interpretat colinde în limbaj mimico-gestual. Și copiii din alte două parohii ale Protopopiatului Cluj 1 s-au implicat în această acțiune filantropică. Astfel, copiii din parohia Gilău 1 au confecționat cadouri de Crăciun, banii obținuți din vânzare fiind donați pentru scopul evenimentului, iar copiii din satul Cojocna au confecționat cruciulițe și brățări, banii obținuți din vânzare fiind donați pentru construcția bisericii din sat. Seara s-a încheiat cu un moment prestat de îndrăgitul actor Florin Piersic, care a declarat că în luna februarie 2017 va organiza un recital cu ocazia zilei sale de naștere, iar fondurile obținute vor fi donate acestor cinci persoane cu dizabilități senzoriale.
Spectacolul caritabil „Hristos cel Milostiv și Ucenicii Săi”, aflat la prima ediție, este o continuare a tradiției începute în anul 2015 de inițiatorul acestui eveniment, părintele protopop Dan Hognogi. În octombrie 2015 la inițiativa Protopopiatului Cluj I, în parteneriat cu Radio Renașterea a fost organizat concertul folcloric „Renaște Speranță” pentru ridicarea și amenajarea unei case pentru trei copii din satul clujean Pădureni.
Evenimentul din 2 decembrie a avut loc la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca și a fost prezentat de redactorul-șef al Radio Renașterea, Grigore Sâmboan.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Geaca

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Geaca

Sâmbătă, 20 aprilie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității din Parohia Geaca, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare...