Opera Națională Română Cluj-Napoca anunță cu bucurie readucerea pe scenă a colosalei producții a spectacolului La Fanciulla del West de G. Puccini, care a avut o premieră de mare succes în Stagiunea anterioară. O producție grandioasă, cu decoruri impresionante și costume autentice, în regia lui Rareș Trifan, invită publicul în atmosfera Vestului American, pentru a explora epoca Goanei după aur! Unul dintre cele mai apreciate și speciale titluri din repertoriul operistic internațional, o operă ce se cântă rar în România și care nu se află în prezent în repertoriul niciunui alt teatru liric din țara noastră, promite publicului o experiență unică prin distribuția extraordinară!

Povestea operei La Fanciulla del West relatează întâmplările a doi îndrăgostiți, eroina Minnie – interpretată de soprana invitată Gabriëlle Mouhlen – și banditul Dick – interpretat de tenorul invitat Daniel Magdal. Aflând că Dick este de fapt un bandit al unei trupe de hoți, căutat pe numele de Ramirez, Minnie, îndrăgostită profund, plănuiește salvarea lui. Șeriful locului, Jack Rance, personaj interpretat de baritonul Florin Estefan – o curtează pe Minnie, dar totul se întunecă atunci când descoperă că aceasta îl ascunde pe Ramirez. Poate tânărul bandit să-și lase trecutul în urmă și să înceapă totul din nou alături de Minnie? Aceasta este întrebarea care oferă suspansul întregii povești.

Pentru realizarea acestui spectacol, Opera Națională Română Cluj-Napoca a reunit o echipă extraordinară, din care fac parte David Crescenzi – Dirijor, Rareș Trifan – Regia, lighting design și concept video, Adrian Damian – Scenografia (invitat), Ovidiu Pop – Costume (invitat), Conținut video: Magdy Hawash, Rareș Trifan. Distribuția aduce în roluri principale soliști apreciați precum soprana invitata Gabriëlle Mouhlen în rolul Minnie, tenorul Daniel Magdal în rolul banditului Dick Johnson și baritonul Florin Estefan în rolul șerifului Jack Rance. Soliștii vor fi acompaniați de Orchestra, Corul și Ansamblul de Balet ale Operei Naționale Române Cluj-Napoca.

Biletele pot fi achiziționate online, pe site-ul www.bilete.ro și de la Agenția de Bilete a Operei aflată pe latura estică a clădirii, de luni până vineri în intervalele orare 11:00 – 13:00, respectiv 14:00 – 17:00.

Opera Naţională Română din Cluj-Napoca, prima instituţie lirică a ţării și una dintre cele mai emblematice din Europa, a luat ființă la 18 septembrie 1919, şi până în prezent, pe scena Operei clujene au fost prezentate peste două sute de titluri de operă, operetă şi balet din repertoriul universal, demonstrând o largă deschidere spre toate școlile şi stilurile.