Speranță pentru pacienții cu afecțiuni locomotorii | Asist. Univ. Alex Mureșan

de | dec. 14, 2022

Mobilitatea înseamnă mișcare, naturalețe, lejeritate, armonie, libertate și dezinvoltură. Capacitatea noastră de a ne mișca voluntar și conștient, motricitatea, este una dintre însușirile fundamentale ale organismului uman,fiindcă ea înseamnă, în egală măsură, adaptare permanentă, dar și supraviețuire.

Însă, ce se întâmplă atunci când, în urma unor boli degenerative ale coloanei vertebrale și ale aparatului locomotor, sau în urma unor accidente grave, cu politraumatisme, sau a unor accidente cerebro-vasculare(AVC), mișcările devin dureroase, limitative și,uneori,chiar imposibile? Ce șanse de revenire există pentru acești pacienți?

Procedurile de kinetoterapie pot veni în ajutorul celor cu afecțiuni locomotorii și pot aduce o ameliorare considerabilă a durerilor, precum și o mobilitate cât mai apropiată de normal. Pentru cei cu astfel de suferințe, a reînvăța să pășească, să meargă, să își folosească mâinile, să poată fi independenți într-o măsură cât mai mare, echivalează cu o adevărată renaștere. Mulți dintre cei care au trecut prin asemenea situații grele, afirmă că au primit o nouă șansă la viață și prețuiesc fiecare clipă.

Dar, în spatele acestor reușite, stă munca asiduă și constantă a unor oameni cu suflet mare, specializați în kinetoterapie. Unul dintre aceștia este și Alex Mureșan, Asistent universitar în cadrul departamentului de Kinetoterapie și Discipline teoretice de la Facultatea de Educație Fizică și Sport a Universității Babeș-Bolyai, kinetoterapeut. După mai mulți ani de studiu și de experiență, el a pus bazele unui Centru de recuperare medicală, deschis chiar în acest an, în luna august, la Cluj-Napoca, pe strada Soporului, nr. 13-15. Aici, pe lângă pacienții cu afecțiuni locomotorii, pot fi tratați și cei care, în urma unor accidente rutiere și nu numai, au suferit politraumatisme grave.

Invitat la Radio Renașterea este asist. univ. Alex Mureșan, care a vorbit despre necesitatea educației preventive, despre viciile posturale și corectarea lor, dar și despre provocările actuale din acest domeniu vast al kinetoterapiei.

Radio Renasterea
Radio Renasterea
Speranță pentru pacienții cu afecțiuni locomotorii | Asist. Univ. Alex Mureșan
Loading
/

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Unversul ideilor
Episcopul Nicolae Ivan – Omul și Ierarhul

Episcopul Nicolae Ivan – Omul și Ierarhul

În fiecare an, la data de 3 februarie, ne amintim cu recunoștință și mulțumire de vrednicul de pomenire episcopul Nicolae Ivan, primul episcop al Vadului, Feleacului și Clujului, cel care, prin jertfă, credință, înțelepciune, curaj și determinare, în vremuri...

„Pe aripi de înger!” cu Mihaela Gligan

„Pe aripi de înger!” cu Mihaela Gligan

Literatura pentru copii ne poartă pe aripi de înger, afirmă scriitoarea Mihaela Gligan, autoarea romanului „Rănile orgoliului”, precum și a mai multor cărți de povești pentru cei mici. Literatura pentru copii aduce bucurie și îi fascinează, prin farmecul și bogăția...

Colegiului Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan” din Cluj-Napoca

Colegiului Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan” din Cluj-Napoca

„Dacă-ți iubești copilul, arat-o prin educația pe care i-o dai!”, spunea Sfântul Ioan Gară de Aur. Aceste cuvinte, mai actuale azi decât oricând, reprezintă motto-ul Colegiului Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan” din Cluj-Napoca, instituție de învățământ care, prin...