Speranță pentru suflet – Asociația Mundia

de | feb. 8, 2024

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le putem face este să fim aproape de semenii nostri, încercând mereu să facem lumea mai bună, iar un exemplu în acest sens este Asociația Mundia.

Am avut reala bucurie de a vorbi cu dna Anca Rus, coordonatorul proiectelor derulate în sprijinul copiilor cu deficient de văz și de auz. Practic, misiunea Asociației Mundia este acela de a remedia și păstra sănătatea copiilor și tinerilor proveniți din medii sociale defavorizate, aflați în imposibilitatea de a duce o viață decentă. Ce înseamnă efectiv sprijinul oferit? Copiii sunt susținuți financiar pentru a putea accesa servicii medicale oftalmologice și ORL (consultații, investigații medicale în scop de diagnosticare, tratamente, intervenții chirurgicale, recuperare postoperatorie etc.). Și nu doar atât, pentru că în perioada post-intervenție, tot Asociația Mundia în colaborare cu alte asociații partenere, vine și îi susține pentru redresarea morală, socială și financiară.

Două sunt proiectele prin care se aduce alinare suferințelor celor mici și cu situații financiare precare. Primul este proiectul de suflet al asociației, denumit „Cu ochii larg deschiși”, care a început în anul 2008, cu facilitatea și acordarea de suport financiar pentru diagnosticarea și corectarea/îmbunătățirea vederii prin ochelari/intervenții chirurgicale pentru elevii Liceului Special pentru Deficienți de Vedere Cluj. De atunci, proiectul a fost extins, fiind incluși și elevii Liceelor de nevăzători din Cluj, Arad și Târgu-Frumos, copiii din Centrele Speciale aparținând Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Cluj, Sălaj și Maramureș, școlile din localitățile limitrofe Clujului, copiii incluși în programele sociale și/sau educaționale ale altor asociații partenere.

Al doilea proiect este numit „Și eu vreau să aud” și are ca scop acordarea acelui suport financiar necesar pentru achiziționarea protezelor auditive dar și facilitarea comunicării cu medici specialiști, în scopul unei corecte diagnosticări.

Vă invit să ascultați și voi povestea Asociației Mundia, iar numeroasele exemplele de reușită să ne facă mai buni și mai dornici de a le fi alături.

Radio Renasterea
Radio Renasterea
Speranță pentru suflet - Asociația Mundia
Loading
/

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA