„Sportul și bucuria de a trăi”, în protopopiatul Năsăud

de | iun. 12, 2016 | Activități parohiale

Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși „Sfinții Martiri Năsăudeni” prin Centrul Cultural-Catehetic „Miron Cristea” din Năsăud, a organizat sâmbătă, 11 iunie 2016, în Năsăud, un campionat de fotbal, intitulat „Sportul și bucuria de a trăi”. Acesta a fost destinat tuturor tinerilor din cuprinsul protopopiatului Năsăud.

Competiția sportivă a început cu o slujbă de binecuvântare, oficiată în biserica ocrotită de „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Năsăud, unde părintele Florin Celsie, coordonatorul centrului catehetic din Năsăud, le-a adresat tinerilor un cuvânt de bun venit. Apoi tinerii s-au deplasat la terenurile din incinta Școlii Generale „Mihai Eminescu” din oraș, unde s-au desfășurat meciurile propriu-zise. Întrecerea s-a încheiat cu un meci de fotbal între echipa câștigătoare a campionatului și o echipă formată din preoții parohiilor participante. La acest campionat au participat echipe din parohiile: Maieru, Ilva Mică, Nepos, Suplai, Rebra, Năsăud I, Năsăud II, Năsăud III și Centrul de Plasament din Năsăud.

Câștigătoare a fost echipa formată din tinerii parohiei Năsăud II, păstorită de părintele Celsie George, care a primit o cupă din partea organizatorilor.  Celelalte echipe au primit diplome de participare iar tinerii care s-au remarcat pe parcursul jocurilor ,diplome speciale de felicitare.

Această competiție sportivă s-a dorit a fi una în care tinerii din parohiile de pe raza protopopiatului Năsăud să se întâlnească, să socializeze dar și să lege noi prietenii.

A consemnat pentru radio Renașterea părintele Paul Gavriloaie

 

Ultimele articole

25 octombrie – Sf. Mc. Marcian și Martirie; Sf. Tavita

25 octombrie – Sf. Mc. Marcian și Martirie; Sf. Tavita

Sfinții Mucenici Marcian și Martirie – au pătimit în Constantinopol în vremea împăratului Constanţiu (331-361), care trecuse de partea arienilor. Marcian era citeţ (cântăreţ), iar Martirie ipodiacon. Amândoi erau ucenicii Patriarhului Pavel. Sfinţii Marcian şi...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...