Stagiunea de toamnă 2023 la Opera Națională Română din Cluj-Napoca | Florin Estefan (audio)

de | sept. 21, 2023

Începerea stagiunii de toamnă a prilejuit, în virtutea frumoasei colaborări dintre Radio Renașterea și Opera Națională Română din Cluj-Napoca, o întâlnire agreabilă dar și focusată pe obiectivele propuse cu baritonul Florin Estefan, managerul operei clujene.

Domnia sa împreună cu întreaga echipă a operei, se pregătesc din plin pentru acest eveniment, care va debuta cu două premiere ale celebrei opere „Le nozze di Figaro” („Nunta lui Figaro”) de Wolfgang Amadeus Mozart, în zilele de 23 și 24 septembrie, începând cu ora 18:30. Noutatea constă în faptul că spectacolul este realizat cu soliști ai Studioului Lya Hubic, adaptat după producția Operei Naționale București, în scenografia Adrianei Urmuzescu.

Luna octombrie va continua la prima instituție lirică din țară, cu spectacole deosebite pe care artiștii operei le aduc în scenă pentru dumneavoastră.
Astfel, duminică, 1 octombrie, începând cu ora 18:30, veți putea savura pasionalul spectacol de operă Carmen de George Bizet, ultima și cea mai importantă dintre operele compozitorului francez Georges Bizet (1838-1875). În ciuda ostilității și criticii dure cu care a fost întâmpinată în seara premierei (3 iunie 1875) la Opéra Comique din Paris, totuși „Carmen” s-a bucurat de-a lungul timpului de o recunoaștere crescândă, cucerind și astăzi aplauzele furtunoase ale spectatorilor de pe întreg mapamondul.
În data de 6 octombrie 2023, pe scena Operei Naționale Române din Cluj-Napoca va fi prezent și baletul contemporan „Tânărul și moartea” al compozitorului clujean Constantin Rîpă. Printr-o muzică modernă și mișcare în pași de dans, muzicianul ne propune o călătorie dramatică, alături de cei trei tineri care vor traversa o soartă necruțătoare: moartea.

De asemenea, colosala producție a operei pucciniene, La Fanciulla del West, revine pe scenă cu decoruri fascinante, costume autentice, personaje puternice și o intrigă complexă, în două reprezentații: vineri, 27 octombrie și duminică, 29 octombrie 2023.

Sunteți invitați să vă alăturați și să faceți parte din lumea fascinantă a operei, un univers care nu încetează să scoată în evidență frumusețea artei și să facă oamenii mai buni.

Stagiunea de toamnă 2023 la Opera Națională Română din Cluj-Napoca | Florin Estefan (audio)

Radio Renasterea
Radio Renasterea
Stagiunea de toamnă 2023 la Opera Națională Română din Cluj-Napoca | Florin Estefan (audio)
Loading
/

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

„O poveste de teatru Față/Verso”| actrița Narcisa Pintea

„O poveste de teatru Față/Verso”| actrița Narcisa Pintea

La Teatrul Național Lucian Blaga din Cluj-Napoca se va desfășura miercuri, 3 aprilie cu începere de la ora 19:00 „O poveste de teatru Față/Verso".  Este vorba despre o producție a Asociației Culturale Top Art N&A Cluj-Napoca, un eveniment aflat la prima ediție...