Studenții de la Ingineria Mediului UTCN ecologizează Pădurea Hoia

de | iun. 3, 2024

Studenții de la Ingineria Mediului din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN) anunță o acțiune amplă de ecologizare a Pădurii Hoia cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului. Evenimentul va avea loc miercuri, 5 iunie 2024, începând cu ora 10:00.

„Această inițiativă vine în contextul unei nevoi crescânde de protejare și conservare a mediului înconjurător, Pădurea Hoia fiind un loc emblematic și prețios pentru comunitatea clujeană. Studenții, împreună cu cadrele didactice de la Ingineria Mediului – UTCN, doresc să atragă atenția asupra importanței menținerii unui mediu curat și sănătos, demonstrând, prin acțiuni concrete, că fiecare dintre noi poate contribui la protejarea naturii” – anunță un comunicat al universității.

Evenimentul se adresează tuturor cetățenilor Clujului, care sunt invitați să se alăture inițiativei de ecologizare. Echipamentul necesar pentru desfășurarea acțiunii (mănuși, saci de gunoi) va fi furnizat de organizatori, iar participanții sunt rugați să fie îmbrăcați adecvat pentru activități în aer liber. Potrivit organizatorilor, acțiunea „nu este doar o oportunitate de a contribui la curățenia pădurii, ci și o șansă de a petrece timp în natură și de a întâlni persoane care împărtășesc aceleași valori și preocupări pentru mediu”.

Programul acțiunii: ora 10:00 – întâlnirea participanților la intrarea Poarta 2 a Pădurii Hoia; 10:10 – discurs introductiv și organizarea echipelor; 10:20 – începerea activității de ecologizare; 12:30 – încheierea acțiunii și discuții despre importanța protejării mediului.

Inițiativa este sprijinită de Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Departamentul de Ingineria Mediului și Antreprenoriatul Dezvoltării Durabile, Agenția pentru Protecția Mediului Cluj, Compania de Transport Public, AUCHAN, de organizațiile studențești din UTCN (OSSIMM și OSUT) și de diverse companii care au oferit materiale și echipamente necesare ecologizării (AMM Design, Beda Consulting, Digidon, Clujul Copiilor). De asemeni, acțiunea va beneficia de suportul comunității locale, numeroși cetățeni alăturându-se studenților în această misiune importantă.

„Este esențial să conștientizăm impactul pe care îl avem asupra mediului și să acționăm pentru a-l proteja. Pădurea Hoia este un simbol al Clujului și trebuie să ne asigurăm că rămâne un loc curat și primitor pentru toate generațiile viitoare” – declară studenta Borodi Cristina, președintele Organizației Studenților de la Știința și Ingineria Materialelor și a Mediului, UTCN.

Organizatorii încurajează participarea a cât mai mulți clujeni dornici să contribuie la protejarea acestui colț de natură, inițiativa de ecologizare fiind „o oportunitate perfectă pentru a sărbători Ziua Mondială a Mediului prin fapte concrete.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Societate
Examenul Național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024

Examenul Național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024

Probele de evaluare a competențelor din cadrul primei sesiuni, iunie – iulie a examenului național de bacalaureat 2024, sunt programate în intervalul 17 - 27 iunie. Probele se vor desfășura potrivit următorului calendar: 17 - 19 iunie: Evaluarea competențelor...