Sub ocrotirea Sfântului Stelian – sărbătoare în Biserica Ortodoxă Sfânta Treime din Bistrița

de | nov. 28, 2018 | Activități parohiale

De pomenirea Sfântului Stelian, ocrotitorul copiilor și patronul spiritual al proiectului after-school de la Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare” din Bistrița, biserica noastră a îmbrăcat haine de sărbătoare.

Ne-am unit în gând și rugăciune alături de cei peste 120 de copii prezenți în Sfânta Biserică și împreună cu părinții lor și cadrele didactice din cadrul proiectului after-school. De la ora 17:00 a fost săvârșit acatistul Sfântului Stelian, urmat de un program de colinde, poezii și pricesne realizat de către cei prezenți. De asemenea, ne-am bucurat de prezența pr. Adrian Cherhaț, inspectorul nostru de religie, care i-a îndemnat pe copii să își păstreze sufletul curat căutând modele în viață, iar pe părinți, să fie precum copiii, curați la suflet și mândri că au asemenea vlăstare.

Conștineți fiind de faptul că bucuria copiilor aduce multă mângâiere părinților și cu siguranță Îl bucură și pe Dumnezeu care este “minunat întru Sfinții Săi”, ne dorim ca această întâlnire să aibă continuitate în fiecare an în Biserica noastră.

Pr. Tudor Mudure

Ultimele articole

Să ne aducem aminte de Hristos cu dragoste

Să ne aducem aminte de Hristos cu dragoste

Bătrânul Amfilohie zicea: „Până ce inima noastră nu este locuită de dragostea lui Hristos, nu putem face nimic. Suntem ca nişte bărci fără carburant în motor.” Şi el adăuga: “Să ne aducem aminte de Hristos cu dragoste, şi atunci inima noastră va tresălta de bucurie”....

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...