Sub ocrotirea Sfântului Stelian – sărbătoare în Biserica Ortodoxă Sfânta Treime din Bistrița

de | nov. 28, 2018 | Activități parohiale

De pomenirea Sfântului Stelian, ocrotitorul copiilor și patronul spiritual al proiectului after-school de la Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare” din Bistrița, biserica noastră a îmbrăcat haine de sărbătoare.

Ne-am unit în gând și rugăciune alături de cei peste 120 de copii prezenți în Sfânta Biserică și împreună cu părinții lor și cadrele didactice din cadrul proiectului after-school. De la ora 17:00 a fost săvârșit acatistul Sfântului Stelian, urmat de un program de colinde, poezii și pricesne realizat de către cei prezenți. De asemenea, ne-am bucurat de prezența pr. Adrian Cherhaț, inspectorul nostru de religie, care i-a îndemnat pe copii să își păstreze sufletul curat căutând modele în viață, iar pe părinți, să fie precum copiii, curați la suflet și mândri că au asemenea vlăstare.

Conștineți fiind de faptul că bucuria copiilor aduce multă mângâiere părinților și cu siguranță Îl bucură și pe Dumnezeu care este “minunat întru Sfinții Săi”, ne dorim ca această întâlnire să aibă continuitate în fiecare an în Biserica noastră.

Pr. Tudor Mudure

Ultimele articole

Nicu Alifantis la Bistrița Folk 20

Nicu Alifantis la Bistrița Folk 20

Vineri 18 noiembrie 2022, începând cu ora 12.00, Clubul Cultural CoșBook al Bibliotecii Județene „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud va fi gazda unei noi ediții a programului „Poezia muzicii, muzica poeziei”, invitat fiind maestrul Nicu Alifantis. Vor fi lansate cu acest...

Ședința administrativă a preoților din Protopopiatul Cluj 1

Ședința administrativă a preoților din Protopopiatul Cluj 1

Ședința administrativă a preoților din cadrul Protopopiatului Ortodox Român Cluj s-a desfășurat, marți, 18 octombrie, potrivit tradiției, în istorica biserică de pe strada „Bisericii Ortodoxe”. Și tot conform cutumei, ședința a debutat cu o slujbă Te-Deum, oficiată de...