Sub Semnul Crucii – Expoziția Națională de Artă Sacră a Doctoranzilor, vernisată la Cluj- Napoca

de | apr. 18, 2022

Zeci de picturi, icoane pe sticlă și pe lemn, gravuri, sculpturi și fotografii pot fi văzute în această perioadă la Cluj-Napoca, în galeria „Ermineia” a Facultatea de Teologie Ortodoxă. Intitulată Sub Semnul Crucii, expoziția reunește doctoranzi din domeniul artelor vizuale, „care propun o experiență de simțire și creativitate în sensul cel mai sincer și adevărat al cuvântului exprimat în lucrări de artă plastică figurative și abstracte”, a precizat coordonatorul manifestării, prof. univ. dr. habil. Marcel Muntean de la Facultatea de Teologie Ortodoxă, Cluj- Napoca.

Lucrările reprezintă proiecte de restaurare de la Școlile Doctorale din marile centre universitare: București, Timișoara și Iași , semnate de 19 expozanți: Bratu Mihaela, Codrea Cristian, Gizdaveț (Pătrășcan) Maria-Magdalena, Gomboș Atila, Karina Herinean, Klein Ioana Teodora, Loredana Lorinț, Menczel Linda-Saskia, Mihuș Lavinia, Mixici Luca, Mohor Obreja Bogdan, Luca Severian, Parascan Silviu, Plăvițu Cecilia-Mihaela, Prykop Adrian, Solomon Gabriel, Ștefan Miruna Ioana, Toth Mihai, Țico Steliana.

Manifestarea stă sub auspiciile anul omagial închinat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române Rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului și Anul comemorativ al sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigore Palama și Paisie de la Neamț, se va desfășura între 8-30 aprilie 2022. O a doua componentă a proiectului o constituie sesiunea de comunicări științifice, care avea loc în data de 6 mai 2022, în sistem online.

Expoziția Națională de Artă Sacră a Doctoranzilor – ENAS, organizată de Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Școala Doctorală de Arte și Facultatea de Arte și Design din cadrul Universității de Vest din Timișoara, va rămâne pe simeze până pe 30 aprilie a.c.

Din colegiul de organizare au făcut parte: prof. univ. dr. habil. Marcel Muntean de la Facultatea de Teologie Ortodoxă, Cluj- Napoca, prof. univ. dr. habil. Adriana Lucaciu, asist. univ. dr. Luiza Palade, drd. Ovidiu Batista, drd. Luca Mixich și drd. Cristian Răzvan Codrea de la Facultatea de Arte și Design din Timișoara.

 

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Cultură
Pinocchio, din nou pe scena Teatrului „Puck”

Pinocchio, din nou pe scena Teatrului „Puck”

La finalul acestei săptămâni, cei mici sunt așteptați să urmărească la Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca aventurile unuia dintre cele mai cunoscute personaje din literatura pentru copii. Este vorba de Pinocchio, eroul spectacolului cu același nume, în regia lui...

Concurs județean SCRISOARE PENTRU MAMA, ediția a IV-a

Concurs județean SCRISOARE PENTRU MAMA, ediția a IV-a

Primăria Municipiului Turda, Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda şi Asociația „Împreună Pentru Voi” Turda organizează în perioada 27 Februarie-1 Martie 2024 a patra ediție a concursului județean SCRISORI PENTRU MAMA. Știm că voi, copiii, le mulțumiți mamelor...

Stagiunea de primăvară Madrigal 2024, la Palatul Patriarhiei

Stagiunea de primăvară Madrigal 2024, la Palatul Patriarhiei

Corul Madrigal, dirijat de Anna Ungureanu, invită publicul la evenimentele Stagiunii de primăvară - Madrigal 2024, o trilogie de concerte extraordinare, în care sunetul unic al ansamblului se împletește cu elemente de artă dramatică, iluminat arhitectural și proiecții...