Sute de clujeni, în pelerinaj la Brâul Maicii Domnului

de | nov. 3, 2015 | Actualitatea religioasă

Sute de credincioși au stat la coadă la Muzeul Mitropoliei Clujului pe întreaga durată a zilei de marți, 3 noiembrie 2015, pentru a se închina fragmentului din Brâul Maicii Domnului, adus la Cluj-Napoca de la Mănăstirea Kato Xenia din Grecia.

La rând erau așezați tineri și vârstnici deopotrivă care s-au rugat Maicii Domnului pentru sănătatea și bunăstarea familiilor lor:

„Am venit să îi mulțumesc Maicii Domnului pentru că am fost foarte bolnavă iar acum mă simt foarte bine și cred că Maica Domnului a avut o mare implicare în însănătoșirea mea”.

„În primul rând i-am cerut Maicii Domnului sănătate, fericire și liniște și pace pentru familie. Maica Domnului e mijlocitoare, iar cine nu se roagă ei cred că greșește foarte mult”.

 

Ce putere are Maica Domnului în împlinirea rugăciunilor rostite cu evlavie a explicat arhimandritul Gheorghe Ianos de la mănăstirea Kato Xenia:

„Se săvârșesc multe minuni prin mijlocirea Maicii Domnului, bolnavii se vindecă și mamele, femeile care își doresc foarte mult copii și se roagă Maicii Domnului și Brâului ei, li se împlinește dorința de a avea copii. Foarte mulți români vin în Grecia să se închine Brâului Maicii Domnului și știm că se săvârșesc minuni, deci martorii lor sunteți dumneavoastră”.

Clujenii se vor putea închina Brâului Maicii Domnului, până miercuri, 4 noiembrie 2015.

Ultimele articole

Lansări de carte, la Muzeul Mitropoliei Clujului

Lansări de carte, la Muzeul Mitropoliei Clujului

Două cărți dedicate Protopopului Martir Aurel Munteanu și una de istoriografie bisericească vor fi lansate joi la Muzeul Mitropoliei Clujului. Titlurile dedicate protopopului martir sunt apărute la Editura Renașterea a Arhiepiscopiei Clujului: „Protopopul Aurel...

Semnul Sfintei Cruci

Semnul Sfintei Cruci

Semnul Sfintei Cruci este cel mai frecvent act liturgic creștin, atât în ceea ce privește cultul divin public, cât și cel particular. Toți creștinii botezați, clerici și mireni, au dreptul și datoria de a se însemna cu semnul Crucii. De asemenea, trebuie menționat și...

Sfințirea Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din Boteni

Sfințirea Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din Boteni

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat sâmbătă, 18 septembrie 2021, credincioșii din localitatea Boteni, județul Cluj. Cu acest prilej, de la ora 8:30,...