Sute de clujeni, în pelerinaj la Brâul Maicii Domnului

de | nov. 3, 2015 | Actualitatea religioasă

Sute de credincioși au stat la coadă la Muzeul Mitropoliei Clujului pe întreaga durată a zilei de marți, 3 noiembrie 2015, pentru a se închina fragmentului din Brâul Maicii Domnului, adus la Cluj-Napoca de la Mănăstirea Kato Xenia din Grecia.

La rând erau așezați tineri și vârstnici deopotrivă care s-au rugat Maicii Domnului pentru sănătatea și bunăstarea familiilor lor:

„Am venit să îi mulțumesc Maicii Domnului pentru că am fost foarte bolnavă iar acum mă simt foarte bine și cred că Maica Domnului a avut o mare implicare în însănătoșirea mea”.

„În primul rând i-am cerut Maicii Domnului sănătate, fericire și liniște și pace pentru familie. Maica Domnului e mijlocitoare, iar cine nu se roagă ei cred că greșește foarte mult”.

 

Ce putere are Maica Domnului în împlinirea rugăciunilor rostite cu evlavie a explicat arhimandritul Gheorghe Ianos de la mănăstirea Kato Xenia:

„Se săvârșesc multe minuni prin mijlocirea Maicii Domnului, bolnavii se vindecă și mamele, femeile care își doresc foarte mult copii și se roagă Maicii Domnului și Brâului ei, li se împlinește dorința de a avea copii. Foarte mulți români vin în Grecia să se închine Brâului Maicii Domnului și știm că se săvârșesc minuni, deci martorii lor sunteți dumneavoastră”.

Clujenii se vor putea închina Brâului Maicii Domnului, până miercuri, 4 noiembrie 2015.

Ultimele articole

6 octombrie – Sfântul Apostol Toma; Sf. Mc. Erotiida

6 octombrie – Sfântul Apostol Toma; Sf. Mc. Erotiida

Biserica Ortodoxă sărbătorește astăzi pe Sfântul Apostol Toma și pe Sfânta Muceniță Erotiida. Sfântul Apostol Toma s-a născut în cetatea Paneada (numită şi Cezareea lui Filip), din Galileea. Numele de Toma, în limba aramaică, înseamnă geamăn, ca şi cel de Didymos în...

Gloria Bizanțului

Gloria Bizanțului

Istoria creștinismului nu poate fi înțeleasă în complexitatea ei fără fascinanta lume a Bizanțului. Pe durata a peste o mie de ani, acest imperiu a cunoscut gloria dar și declinul, expansiunea dar și împresurările, și în pofida conotațiilor peiorative ale termenului...

Hramul Parohiei „Sf. Ap. Toma” din cartierul clujean Mărăști

Hramul Parohiei „Sf. Ap. Toma” din cartierul clujean Mărăști

În Duminica a 19-a după Rusalii (Predica de pe munte – Iubirea vrăjmașilor), 2 octombrie 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor...