Tabăra anuală a Grupului Parohial de Tineret al Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” Cluj-Napoca

de | mai 9, 2017

38 de tineri din grupul parohial “Adormirea Maicii Domnului” din Cluj-Napoca au participat timp de trei zile la tabăra anuală, ediția a 6-a, la Mărișel. Aceasta a cuprins activităţi diversificate, de la discuţii duhovniceşti, până la jocuri de grup și activități sportive. Tabăra a avut menirea de a întări comuniunea dintre membrii grupului parohial.

În perioada 5-7 mai 2017, tinerii grupului parohial “Adormirea Maicii Domnului” din cartierul clujean Mănăştur au participat la cea de a VI-a ediție a taberei de primăvară, organizată la Mărișel. Tabăra a debutat vineri seara cu citirea acatistului Sfântului Efrem cel Nou, cina, cateheză, jocuri recreative și un test de cultură generală.

Sâmbătă, cei prezenți au avut de ales între 5 ateliere: culinar (pregătitul prânzului și a unui tort tiramisu), cruciulițe, tras cu arcul, drumeție și ecologizare, pregătirea unui foc de tabără.

Tot sâmbătă, Părintele Dan Hognogi, a fost prezent pentru mai multe ore în rândul tinerilor, iar mulți dintre tineri au profitat de prilejul de a se spovedi. Duminică, Părintele Dan a revenit pentru a sluji liturghia la biserica din sat, iar tinerii au dat răspunsurile la strană.

Pe lângă cateheză, rugăciunea de dimineaţă şi seară, ateliere, în programul taberei și-au aflat locul și un treasure hunt pe echipe, un foc de tabără, cântece la chitară, jocuri de grup și un campionat de volei. Nu a lipsit tradiționalul joc ”Îngerașul secret” prin care fiecare tânăr și-a asumat rolul de îngeraș darnic pentru o persoană trasă la sorți.

Anul acesta, tema celor trei cateheze a fost ”Aspecte smintitoare din Vechiul Testament”. Prin lămurirea specificului religios al păgânismului antic, s-au dat răspunsuri la următoarele întrebări: Evreii: popor ales sau popor creat de Dumnezeu? Care a fost menirea acestui popor? De ce luptă Dumnezeu împotriva poporului egiptean și de ce poruncește poporului evreu să cucerească și să extermine populațiile canaanite? Este Dumnezeul Vechiului Testament crud și nemilos? Cum se împacă această duritate cu Dumnezeul Iubirii din Noul Testament?

Tabăra s-a încheiat duminică seara, după acordarea diplomelor personalizate și descoperirea îngerașului secret. Apoi, tinerii au pornit spre Cluj cu melancolia părăsirii raiului de la Mărișel, dar și cu bucuria așteptării următoarele întâlniri ale grupului de luni seara, la care vă invităm cu drag.

Mihaela Filipan, președintele grupului AMD

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Marți, 30 ianuarie 2024, în ziua de prăznuire a Sfinților Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, Parohia Dej 3 - Dealul Florilor și-a prăznuit hramul. Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei,...

Final de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”

Final de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”

  În urma campaniei filantropice „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”, inițiată de Serviciul de Asistență Comunitară, din cadrul Protopopiatului Ortodox Român Gherla, a fost adusă bucurie și speranță copiilor care provin din familii defavorizate, cu risc de...

Ziua Natională a Romaniei la Dej

Ziua Natională a Romaniei la Dej

Ziua Natională a Romaniei a fost marcată la Dej prin momente solemne, depuneri de coroane, retragerea cu torțe a militarilor, defilarea și prezentarea tehnicii de luptă în Piața Bobâlna. Manifestările au debutat cu prezentarea onorului, intonarea Imnului Național și...