Tabăra anuală a Grupului Parohial de Tineret al Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” Cluj-Napoca

de | mai 9, 2017 | Activități parohiale

38 de tineri din grupul parohial “Adormirea Maicii Domnului” din Cluj-Napoca au participat timp de trei zile la tabăra anuală, ediția a 6-a, la Mărișel. Aceasta a cuprins activităţi diversificate, de la discuţii duhovniceşti, până la jocuri de grup și activități sportive. Tabăra a avut menirea de a întări comuniunea dintre membrii grupului parohial.

În perioada 5-7 mai 2017, tinerii grupului parohial “Adormirea Maicii Domnului” din cartierul clujean Mănăştur au participat la cea de a VI-a ediție a taberei de primăvară, organizată la Mărișel. Tabăra a debutat vineri seara cu citirea acatistului Sfântului Efrem cel Nou, cina, cateheză, jocuri recreative și un test de cultură generală.

Sâmbătă, cei prezenți au avut de ales între 5 ateliere: culinar (pregătitul prânzului și a unui tort tiramisu), cruciulițe, tras cu arcul, drumeție și ecologizare, pregătirea unui foc de tabără.

Tot sâmbătă, Părintele Dan Hognogi, a fost prezent pentru mai multe ore în rândul tinerilor, iar mulți dintre tineri au profitat de prilejul de a se spovedi. Duminică, Părintele Dan a revenit pentru a sluji liturghia la biserica din sat, iar tinerii au dat răspunsurile la strană.

Pe lângă cateheză, rugăciunea de dimineaţă şi seară, ateliere, în programul taberei și-au aflat locul și un treasure hunt pe echipe, un foc de tabără, cântece la chitară, jocuri de grup și un campionat de volei. Nu a lipsit tradiționalul joc ”Îngerașul secret” prin care fiecare tânăr și-a asumat rolul de îngeraș darnic pentru o persoană trasă la sorți.

Anul acesta, tema celor trei cateheze a fost ”Aspecte smintitoare din Vechiul Testament”. Prin lămurirea specificului religios al păgânismului antic, s-au dat răspunsuri la următoarele întrebări: Evreii: popor ales sau popor creat de Dumnezeu? Care a fost menirea acestui popor? De ce luptă Dumnezeu împotriva poporului egiptean și de ce poruncește poporului evreu să cucerească și să extermine populațiile canaanite? Este Dumnezeul Vechiului Testament crud și nemilos? Cum se împacă această duritate cu Dumnezeul Iubirii din Noul Testament?

Tabăra s-a încheiat duminică seara, după acordarea diplomelor personalizate și descoperirea îngerașului secret. Apoi, tinerii au pornit spre Cluj cu melancolia părăsirii raiului de la Mărișel, dar și cu bucuria așteptării următoarele întâlniri ale grupului de luni seara, la care vă invităm cu drag.

Mihaela Filipan, președintele grupului AMD

Ultimele articole

Problema autocefaliilor în perioada modernă: situația bisericească din Ucraina

Pentarhia în Evul Mediu

În continuarea discuțiilor din săptămânile trecute, de data aceasta vă invităm să acultați un nou dialog cu dr. Mircea Gheorghe Abrudan, cercetător științific în cadrul Institutului de Istorie George Barițiu al Academiei Române, filiala Cluj-Napoca, doctor în istorie...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...