Tabăra anuală a Grupului Parohial de Tineret al Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” Cluj-Napoca

de | mai 9, 2017 | Activități parohiale

38 de tineri din grupul parohial “Adormirea Maicii Domnului” din Cluj-Napoca au participat timp de trei zile la tabăra anuală, ediția a 6-a, la Mărișel. Aceasta a cuprins activităţi diversificate, de la discuţii duhovniceşti, până la jocuri de grup și activități sportive. Tabăra a avut menirea de a întări comuniunea dintre membrii grupului parohial.

În perioada 5-7 mai 2017, tinerii grupului parohial “Adormirea Maicii Domnului” din cartierul clujean Mănăştur au participat la cea de a VI-a ediție a taberei de primăvară, organizată la Mărișel. Tabăra a debutat vineri seara cu citirea acatistului Sfântului Efrem cel Nou, cina, cateheză, jocuri recreative și un test de cultură generală.

Sâmbătă, cei prezenți au avut de ales între 5 ateliere: culinar (pregătitul prânzului și a unui tort tiramisu), cruciulițe, tras cu arcul, drumeție și ecologizare, pregătirea unui foc de tabără.

Tot sâmbătă, Părintele Dan Hognogi, a fost prezent pentru mai multe ore în rândul tinerilor, iar mulți dintre tineri au profitat de prilejul de a se spovedi. Duminică, Părintele Dan a revenit pentru a sluji liturghia la biserica din sat, iar tinerii au dat răspunsurile la strană.

Pe lângă cateheză, rugăciunea de dimineaţă şi seară, ateliere, în programul taberei și-au aflat locul și un treasure hunt pe echipe, un foc de tabără, cântece la chitară, jocuri de grup și un campionat de volei. Nu a lipsit tradiționalul joc ”Îngerașul secret” prin care fiecare tânăr și-a asumat rolul de îngeraș darnic pentru o persoană trasă la sorți.

Anul acesta, tema celor trei cateheze a fost ”Aspecte smintitoare din Vechiul Testament”. Prin lămurirea specificului religios al păgânismului antic, s-au dat răspunsuri la următoarele întrebări: Evreii: popor ales sau popor creat de Dumnezeu? Care a fost menirea acestui popor? De ce luptă Dumnezeu împotriva poporului egiptean și de ce poruncește poporului evreu să cucerească și să extermine populațiile canaanite? Este Dumnezeul Vechiului Testament crud și nemilos? Cum se împacă această duritate cu Dumnezeul Iubirii din Noul Testament?

Tabăra s-a încheiat duminică seara, după acordarea diplomelor personalizate și descoperirea îngerașului secret. Apoi, tinerii au pornit spre Cluj cu melancolia părăsirii raiului de la Mărișel, dar și cu bucuria așteptării următoarele întâlniri ale grupului de luni seara, la care vă invităm cu drag.

Mihaela Filipan, președintele grupului AMD

Ultimele articole

15 mai – Ziua internaţională a familiilor

15 mai – Ziua internaţională a familiilor

În data de 15 mai este serbată Ziua Internaţională a Familiei. Biserica Ortodoxă Română sărbătorește, în duminica cea mai apropiată de această dată, o zi națională a familiei. Anul acesta. Duminica Familiei Creștine este serbată în 14 mai. Cu această ocazie, vă...

Festivalul Produsului Tradițional, la USAMV Cluj-Napoca

Festivalul Produsului Tradițional, la USAMV Cluj-Napoca

Festivalul Produsului Tradițional, la USAMV Cluj-Napoca. Între produsele prezentate de studenți se numără palaneț cu brânză de Mociu, sarmale cu păsat de Vama Oaș, tochitură moldovenească sau bere tradițională din Dorna Candrenilor Universitatea de Științe Agricole și...

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Parohia Ortodoxă Teaca, din cadrul Protopopiatului Ortodox Bistrița, a găzduit luni 24 aprilie 2023, întâlnirea cercului preoțesc de pe Valea Tecii. Pornind de la îndemnul biblic: ,,Fiule, sprijină pe tatăl tău la bătrânețe și nu-l mâhni în viața lui. Și chiar de i se...

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

În ziua Înainte prăznuirii Bunei Vestiri, un grup de persoane private de libertate, rezidente ale Centrului Terapeutic Lotus din Penitenciarul de maxima siguranța Gherla însoțite de preotul capelan alături de cadre din Serviciul Educație , Sectorul Reintegrare Socială...