Tabără ASCOR pentru familii, la Rohiţa – Maramureş

de | iun. 23, 2017 | Actualitatea religioasă

În perioada 16 – 26 iunie, Mănăstirea Rohiţa, judeţul Maramureş, găzduieşte prima tabără de familii organizată în acest an de către comunitatea Bisericii Studenţilor şi Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români din Cluj Napoca.

Tabăra este organzată de ASCOR Cluj pentru părinţii preocupaţi de educaţia, dezvoltarea spirituală şi psiho-emoţională a copiilor, oferind acestora posibilitatea de a participa la slujbele mănăstirii, la întâlniri cu invitaţii, la activităţile din cadrul natural, care oferă un climat pentru dezvoltarea sănătoasă şi armonioasă din punct de vedere spiritual, dar şi psiho-fizic, conform organizatorilor. În cadrul taberei, participanţii au ocazia să se întâlnească cu invitaţi precum Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, Preasfinţitul Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, pr. Ciprian Negreanu – duhovnicul şi îndrumătorul tinerilor şi familiilor de la Biserica Studenţilor din Cluj Napoca, pr. Vasile Mihoc din Sibiu, pr. Nicolae Tănase de la Valea Plopului, Florin Stan, proptopul de Târgu Lăpuş, Iulian Capsali, dr. pediatru Ana Ştefănescu, Peter Hurley. Începând cu anul 2017 grupurile de părinţi din comunitatea Bisericii Studenţilor din Cluj Napoca au iniţiat mai multe proiecte dedicate întăririi relaţiei familiale printre care se numără şi proiectul „Şcoala Familiei” şi diferite conferinţe, conform ASCOR Cluj.

Ultimele articole

Cum simplificăm o viață tot mai complicată? (ep 25)

Cum simplificăm o viață tot mai complicată? (ep 25)

Un monah athonit sfătuia: „Pe cât poţi, mărgineşte-te de la treburile multe şi de prisos! Încearcă să ai mai puţine griji şi gân­duri. Mai bine să ne preocupăm de puţine şi cu li­nişte decât de multe şi cu tulburare”. E important pentru cel ce-și dorește o viață...