Tabără de iarnă la Sîngeorz-Băi

de | feb. 13, 2017

În vacanţa intersemestrială din acest an şcolar, mai exact în perioada 8 – 12 februarie, zeci de copii din judeţul Bistriţa-Năsăud au participat într-o tabără de iarnă, organizată la Centrul Misionar de Tineret „Ioan Bunea” din Sîngeorz-Băi, a transmis pentru radio Renașterea, Pr. Paul Gavriloaie, Director al Centrului Misionar de Tineret.

Tabăra organizată de Asociaţia Tinerilor Creştini Ortodocşi a Protopopiatelor Bistriţa, Năsăud şi Beclean le-a pus la dispoziţia copiilor participanţi o serie de activităţi sportive şi recreative printre care se numără: ateliere tematice, discuţii, diverse jocuri, cântece la chitară dar şi nelipsitul foc de tabără. Pe parcursul celor cinci zile de tabără copii au avut parte şi de un program duhovnicesc ce a constat în rugăciunea de dimineaţă şi cea de seară, dar şi de unul catehetic, în care, preotul taberei le-a prezentat pe înţelesul lor veşmintele şi vasele liturgice şi a purtat mereu discuţii pe temele actuale din societatea noastră, răspunzând numeroaselor întrebări ale copiilor. Tot aici, în cadrul programului catehetic, zecile de copii s-au întâlnit cu părintele Tudor Mudure, inspectorul de tineret al judeţului Bistriţa-Năsăud, care le-a vorbit despre importanţa prieteniei în zilele noastre subliniind faptul că Dumnezeu este cel mai bun prieten al copiilor.

Tabăra s-a încheiat Duminică, cu participarea copiilor la Sfânta Liturghie, unde toţi s-au împărtăşit din Trupul şi Sângele Domnului, exprimându-şi dorinţa să revină cât mai repede în tabără, unde au petrecut clipe de neuitat.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Hramul Bisericii „Sfânta Varvara” din Salina Ocna Dej

Hramul Bisericii „Sfânta Varvara” din Salina Ocna Dej

În ziua de cinstire a Sfintei Mari Mucenițe Varvara, luni, 4 decembrie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a slujit la biserica din subteranul Salinei Ocna Dej, cu...