Tabără de schi dedicată persoanelor cu dizabilități

de | ian. 11, 2024

Prima tabără de schi dedicată persoanelor cu dizabilități din sezonul 2023-2024 va avea loc între 15 și 19 ianuarie, pe pârtia de la Buscat (jud. Cluj).

Tabăra este organizată de Caiac SMile, în parteneriat cu Buscat Resort Băișoara, Consiliul Județean Cluj – prin serviciul public Salvamont Salvaspeo Cluj, Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca, Compania de Transport Public Cluj-Napoca. Echipa asociației sătmărene va fi prezentă în fiecare dintre aceste zile pe pârtie, între orele 11:00 și 16:00, și va schia alături de persoanele cu dizabilități, sub atenta supraveghere a salvamontiștilor de la Serviciul Salvamont Salvaspeo Cluj.

Toate persoanele cu diferite tipuri de dizabilități, indiferent de natura lor, și care doresc să participe la activități, fie că au mai schiat sau vor fi la prima experiență de acest fel, sunt invitate să se înscrie prin completarea formularului de pe site: https://forms.gle/WiSrTwZ5vccBwhdUA.

Noutatea anunțată a acestei ediții este că asociația sătmăreană poate oferi, la cerere, asistență la domiciliu pentru persoanele cu dizabilități care locuiesc în imobile neadaptate sau parțial adaptate. Voluntarii Caiac SMile vor veni cu un elevator special, îi vor coborî și urca pe cei aflați în dificultate și îi vor ajuta inclusiv cu găsirea unui mijloc de transport pentru a ajunge pe pârtie. Cei care doresc ajutor, sunt invitați să sune la numărul de telefon 0760 291 669.

La Cluj-Napoca, punctul de plecare / sosire pentru toate persoanele înscrise în această tabără este în fața Liceului Special pentru Deficienți de Vedere (Calea Dorobanților 31), acolo unde le așteaptă transport dedicat pus la dispoziție, gratuit, de Compania de Transport Public Cluj-Napoca. Plecarea din Cluj-Napoca spre Băișoara se va face în fiecare dintre cele cinci zile (15 – 19.01.2024) la ora 10:00, iar întoarcerea de la Băișoara spre Cluj-Napoca se va face la ora 16:00.

Organizatorii atenționează că programul poate suferi modificări în funcție de condițiile meteo și va fi disponibil atât pe site, cât și pe toate canalele de comunicare online ale asociației, Facebook și Instagram.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Societate

Festivalul Alimentului, la USAMV Cluj-Napoca

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca găzduiește, în 7 iunie 2024, la Centrul de Cercetări pentru Biodiversitate din campus, a XI-a ediție a Festivalului Alimentului, eveniment ce aduce în prim-plan talentele și abilitățile...

Înscrieri pentru Bootcamp STS 2024

Înscrieri pentru Bootcamp STS 2024

Serviciul de Telecomunicații Speciale anunță deschiderea înscrierilor pentru cea de-a treia ediție a Bootcamp STS, școala de vară IT&C dedicată studenților din facultățile cu profil tehnic din România, din anii II și III. Evenimentul se va desfășura și în acest an...