Tabăra de vară pentru copii „Prietenia din tinda Bisericii” la Miceștii de Câmpie

de | iul. 28, 2022

Peste o sută de copii din mai multe parohii din Arhepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului și Clujului au participat la ediția a V-a a taberei de vară organizate de Parohia Ortodoxă Miceștii de Câmpie.

Intitulată „Prietenia din tinda Bisericii” întâlnirea s-a desfășurat în parteneriat cu Școala Gimnazială din Miceștii de Câmpie.

Pe parcursul a trei zile, 21 – 23 iulie 2022, copii din localitățile Miceștii de Câmpie, Fântânița, Visuia, Sigmir, Budești-Fânațe, Țăgșor, Chețiu și Bozieș, alături de preoții parohi, cadrele didactice și voluntarii prezenți, s-au rugat, au avut parte de o mulțime de activități interactive, au participat la diverse ateliere de creație, apicultură, la cateheze și discuții pe teme de actualitate.

La invitația preotului paroh Drăgan Ionuț – gazdă a evenimentului – invitați speciali au fost: antrenor Evi Mihaela de la Gloria Bistrița, reprezentanți ai Pompierilor, Poliției de prevenție,  Jandarmeriei Bistrița dar și ai Serviciulului de Ambulanță Județean Cluj, alături de care copiii au învățat despre ce inseamnă să ai o minte sănătoasă într-un corp sănătos, tehnici de prim ajutor, reguli de prevenție a infracționalității, reguli de comportament civic.

Prin implicarea voluntarilor de la compania Emerson din Cluj-Napoca, copii au plecat și în drumeții, au jucat diverse jocuri de echipă, au participat la ateliere dar mai ales au legat prietenii și au dus acasă amintiri frumoase.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Societate
Examenul Național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024

Examenul Național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024

Probele de evaluare a competențelor din cadrul primei sesiuni, iunie – iulie a examenului național de bacalaureat 2024, sunt programate în intervalul 17 - 27 iunie. Probele se vor desfășura potrivit următorului calendar: 17 - 19 iunie: Evaluarea competențelor...

Festivalul Alimentului, la USAMV Cluj-Napoca

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca găzduiește, în 7 iunie 2024, la Centrul de Cercetări pentru Biodiversitate din campus, a XI-a ediție a Festivalului Alimentului, eveniment ce aduce în prim-plan talentele și abilitățile...

Înscrieri pentru Bootcamp STS 2024

Înscrieri pentru Bootcamp STS 2024

Serviciul de Telecomunicații Speciale anunță deschiderea înscrierilor pentru cea de-a treia ediție a Bootcamp STS, școala de vară IT&C dedicată studenților din facultățile cu profil tehnic din România, din anii II și III. Evenimentul se va desfășura și în acest an...