,,Copiii la altar”- Ediția I | Tabără la Vermeș

de | aug. 26, 2022

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscop al Vadului, Feleacului şi Clujului, în data de 22 august 2022, la Parohia ,,Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” din Vermeș, Protopopiatul Beclean, s-a desfășurat Tabăra de vară ,,de o zi” intitulată sugestiv ,,Copiii la Altar”.

În acest sens, Parohia Ortodoxă Vermeş în calitate de gazdă, păstorită duhovnicește de părintele paroh Lostun Mihail, s-a bucurat de prezența a șapte voluntari, printre care Sidor Arsente Dumitru,  în calitate de lider al voluntarilor, Gherman Adrian, Tiniș Adi, Noelia Rus, Moldovan Bianca, Vereș Lorena și Ureche Ionela Maria, coordonați de Părintele Drăgan Ionuț de la Parohia Miceștii de câmpie.

Cu ajutorul acestor tineri pregătiți, cu vechime în organizarea de tabere pentru copii, colaboratori ai Centrului de Tineret ,,Ioan Bunea” din Sângeorz-Băi, cei 38 de copii înscriși în cadrul taberei, au participat la ateliere hand made, au învățat tehnici de comunicare, de prim-ajutor, pentru a deprinde cum să salveze vieți în situații de urgență, precum și o cateheză susținută de părintele Ionuț Drăgan, însoțită de videoproiector, pe tema importanței rugăciunii, în tot cu anul omagial dedicat rugăciunii în viața creștinului, dar și jocuri interactive, sau atelier de bătut toaca, glasul lemnului care ne cheamă la slujbe.

Programul a început în dimineața zilei de 22 august, cu rugăciunile dimineții, apoi pe tot parcursul zilei, afară de pauzele de masă, atelierele s-au desfășurat până în ora 19.00, culminând cu o seară de folk, cântece la chitară susținute de chitarista grupului de voluntari, Noelia Rus, iar la final, premierea cu diplome de merit, cărți de rugăciuni și dulciuri acordate tuturor participanților.

Părintele paroh Lostun Mihail:

„Le mulțumesc în mod deosebit părinților, pentru că au fost de acord să le ofere această șansă copiilor, de a participa la tabăra creștină organizată de parohia noastră, apoi îi mulțumesc părintelui Ionuț Drăgan, vechi prieten, pentru că amândoi provenim din  zona Dornelor, precum și tinerilor voluntari, care au pus atâta suflet pentru ca activitățile să decurgă după cum ne-am propus. Le mulțumesc de asemenea și credincioaselor din Comitetul parohial, care s-au îngrijit să asigure cele 3 mese pentru toate persoanele care au luat parte la activitate.

Acum suntem la Ediția  I a acestei tabere, însă nădăjduim că Dumnezeu ne va ajuta ca această tabără să devină o tradiție pentru comunitatea noastră și să integrăm cât mai mulți copilași pe viitor, chiar și din satele vecine. ”

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Societate
Profesor UBB, distins cu medalia de Ofițer al Palmelor Academice

Profesor UBB, distins cu medalia de Ofițer al Palmelor Academice

Profesorul Sergiu Mișcoiu de la Facultatea de Studii Europene a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napocaa fost distins cu  medalia de Ofițer al Palmelor Academice, în cadrul unei ceremonii publice desfășurate la Ambasada Franței de la București. Această înaltă...

Cadouri de Crăciun pentru copii defavorizați din mediile rurale

Cadouri de Crăciun pentru copii defavorizați din mediile rurale

În spiritul sărbătorilor de iarnă, Rotary Club Cluj-Napoca Opera s-a angajat să aducă bucurie și să îndeplinească dorințele copiilor din mediile rurale defavorizate prin proiectul „ToyJoy". Proiectul urmărește să ofere cadouri personalizate pentru 60 de copii,...