Tabăra pentru Familii de la Mănăstirea Rohiţa – ediția a doua

de | iun. 18, 2018

În perioada 15 – 22 iunie 2018, Mănăstirea Rohiţa  găzduiește a doua ediție a taberei de familii organizată în acest an de către comunitatea Bisericii Studenţilor şi Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români  din Cluj Napoca.

Tabăra pentru familii îşi propune să vină în întâmpinarea părinţilor preocupaţi de educaţia, dezvoltarea spirituală şi psiho-emoţională a propriilor copii. Ea oferă prin  participarea la slujbele  mănăstirii, întâlnirea cu invitaţii, atelierele de lucru, activităţile şi cadrul natural, un climat ideal pentru dezvoltarea sănătoasă şi armonioasă din punct de vedere spiritual, dar şi psiho-fizic.

În cadrul taberei, participanţii au ocazia să se întâlnească şi cu invitaţi deosebiţi. Sâmbătă, 16 iunie, au primit vizita părintelui Benedict Vesa, secretarul Arhiepiscopiei Clujului care a vorbit părinților despre importanța de a fi părinte.  Duminică a fost ziua în care toată tabăra a participat la Dumnezeiasca Liturghie, urmând ca apoi să se întâlnească într-un dialog cu părintele stareț Vasile, starețul Mănăstirii Rohița. Marți, cei prezenți vor avea bucuria să primească vizita și cuvântul  Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei.

Miercuri. preotul misionar Ciprian Negreanu, duhovnicul şi îndrumătorul tinerilor şi familiilor de la Biserica Studenţilor din Cluj Napoca, va vorbi taților și mamelor, urmând ca tot aceștia să se întâlnească în ziua de joi cu preotul Florin Stan, protopop de Târgu Lăpuș.

Această tabără oferă în dar familiilor  prilejul de a petrece preţiosul timp al părinţiilor împreună cu copiii lor. Începând cu anul 2017 grupurile de părinţi din comunitatea Bisericii Studenţilor din Cluj Napoca au demarat mai multe proiecte dedicate întăririi relaţiei familiale printre care se numără şi proiectul “Şcoala Familiei” (www.scoala-familiei.ro)  şi conferinţe cu părinţi, mame şi taţi.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Joi, 22 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Panticeu, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare din...