Tabără pentru voluntarii din asociaţiile de tineret clujene

de | nov. 11, 2016

În perioada 4–6 noiembrie, Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului a organizat o tabără oferită ca răsplată pentru voluntarii din asociațiile și grupurile parohiale de tineret clujene care s-au implicat în organizarea taberelor de copii, adolescenți și tineri din acest an.

Cei 40 de voluntari, beneficiari ai taberei, au pornit vineri, 4 noiembrie, spre Centrul de tineret „Ioan Bunea” de la Sângeorz-Băi. Organizatorii taberei au repartizat parti­cipanții la masa de seară prin tragere la sorți, cu scopul ca aceştia să lege prietenii noi. Seara a continuat cu un joc de cu­noaștere interactiv și personalizat și cu privegherea în biserică, la lumina lumânărilor, unde cu toţii s-au unit în rugăciune către Maica Domnului. Până la ora de culcare, tinerii au cântat la chitară, au jucat diferite jocuri și au socializat.

Ziua a doua a început cu participarea la Sfânta Liturghie în bisericuța Centrului, de la ora 7.00. A urmat, apoi, înviorarea și repartizarea pe echipe la „Marele Joc”. După micul dejun, tinerii au participat la diverse ateliere, având posibilitatea de a deprinde noi abilități. Au urmat jocuri recreative în curtea Centrului, iar apoi în poiană, unde au avut loc întreceri între cele cinci echipe participante la „Marele Joc”. La sfârșit tinerii au făcut poze de grup și au strâns din ambalajele aruncate prin poieniță.

După prânz, organizatorii au pregătit un treasure-hunt prin Sângeorz-Băi, ghidați de o hartă în căutarea indiciilor ascunse în anumite zone evidențiate prin ghicitori. După finalizarea traseului, participanții s-au bucurat de timp liber pentru fotbal, socializare, cântece, jocuri.

Seara, tinerii s-au strâns în biserică pentru a citi la lumina lumânărilor acatistul Sfântului Efrem cel Nou. După cină, a urmat runda a doua de jocuri de grup pentru „Marele Joc”.

Apoi, şase chitariști au cântat cântece de tabără, iar parti­cipanții la atelierul de teatru au făcut repetiția generală. Seara s-a încheiat cu jocuri de societate, cântece și discuții.

Duminică dimineață tinerii au participat la Sfânta Liturghie alături de comunitatea din Sângeorz și au dat răspunsurile la strană. După prânz, au participat, pe echipe, la un concurs de cultură generală și religioasă, intitulat „Bucuria de a fi cool”.

Ulterior, tinerii au fost puşi în situația de a își valorifica abi­litățile de muncă în echipă prin parcurgerea unui traseu de pe „Insula Nevăzătorilor” și „Insula Muților” până pe „Insula Feri­ciților”. La festivitatea de încheiere a taberei, în ordinea clasamentului la „Marele Joc”, toți participanții au avut posibilitatea de a-și împărtăși impresiile din cele trei zile petrecute împreună.

Cu acest prilej, fiecare participant a primit în dar un calendar pe anul 2017 cu 12 fotografii din taberele de tineret, 12 impresii încurajatoare culese din chestionarele completate de copiii și adolescenții care au fost în tabere cu voluntarii în vara acestui an și 12 citate evanghelice. În această tabără, parti­cipanții au contribuit la realizarea unui videoclip scurt, care și-a propus să scoată la lumină motivele pentru care tinerii orto­docși cred în Dumnezeu.

Tabăra de mulțumire dedicată voluntarilor este o încununare și o răsplată pentru implicarea lor în cele peste 20 de tabere pentru copii, adolescenți și tineri, organizate anul acesta prin Asociaţia Stundenţilor Creştin Ortodocşi (ASCOR) – filiala Cluj (ASCOR) şi Asociaţia Tinerilor Creştin Ortodocşi (ATCOR) Cluj.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA