În perioada 8 – 10 iunie 2018, peste 40 de copii și adolescenți cu vârste cuprinse între 7 și 17 ani de la Centrul pentru Protecția Copilului Beclean au trăit trei zile de poveste la Centrul Misionar de Tineret ”Ioan Bunea” de la Sângeorz-Băi.

Tabăra a fost organizată de părintele Alin Pop, preotul misionar al Centrului, cu sprijinul educatorilor și în colaborare cu Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși Cluj și Asociația Elevilor din Cluj.

Deși timpul a fost scurt, cei 8 voluntari coordonați de Radu Copil, inspectorul de tineret eparhial, au încercat să acopere o arie cât mai largă de activități pentru ca participanții să se bucure din plin de cele trei zile și să adune multe amintiri de neuitat.

Astfel, participanții au luat parte la activități sportive, jocuri de grup în aer liber și două runde de ateliere de confecționat cruciulițe, pungulițe de cadouri, tras cu arcul, chitară, orgă și trucuri cu cărți. Fiecare seară s-a încheiat cu cântece la chitară, într-o atmosferă plină de entuziasm și veselie.

Programul zilei de sâmbătă a inclus și alte trei activități specifice de tabără: drumeție în Sângeorz-Băi, jocuri cu baloane cu apă și foc de tabără cu cântece la chitară și lansare de lampioane.

Tot sâmbătă, atât dimineața, cât și seara, participanții s-au rugat împreună și au luat parte la scurte discuții duhovnicești despre Taina Spovedaniei și Împărtășaniei. Majoritatea copiilor și adolescenților s-au spovedit la Părintele Alin, iar duminică, la Sfânta Liturghie, care a avut loc la Biserica din cadrul Centrului de Tineret, s-au împărtășit.

Această tabără face parte din seria de activități care au loc în cadrul parteneriatului încheiat între Centrul pentru Protecția Copilului Beclean și Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși Cluj în 2017. Până în prezent au fost realizate mai multe zile de activități la Centrul de la Beclean și două tabere de weekend la Centrul de Tineret de la Sângeorz-Băi.