Taina Mirului. Ce ne spune Biblia? P2

de | mart. 5, 2024

Programul de aprofundare a învățăturii biblice „Să învățăm și să citim împreună Sfânta Scriptură”, susținut de Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană, este difuzat la Radio Renașterea în fiecare zi de marți de la ora 19:00.

„Iar voi sunteţi seminţie aleasă, preoţie împărătească, neam sfânt, popor agonisit de Dumnezeu, ca să vestiţi în lume bunătăţile Celui ce v-a chemat din întuneric, la lumina Sa cea minunată (I Petru 2,9).”

„Când devine poporul lui Dumnezeu preoție împărătească, neam sfânt, popor agonisit de Dumnezeu? Atunci când fiecare creștin botezat este pecetluit în Taina Sfintei Mirungeri de către preot. Atunci când este uns cu mir sfințit și din momentul acela este pecetluit pentru noua viață harică. Este o nouă viață asupra căruia Duhul Sfânt va lucra în mod deosebit. Atunci devenim toți preoție împărătească, în virtutea preoției universale, în sensul că fiecare creștin este chemat să aducă jertfă lui Dumnezeu propria lui viață așa cum preotul jertfește la altar.”

Taina Mirului. Ce ne spune Biblia? P2
Studiu Biblic
Taina Mirului. Ce ne spune Biblia? P2
Loading
/

DISTRIBUIE

<a href="https://radiorenasterea.ro/author/steliantofana/" target="_self">Pr. Prof. Stelian Tofană</a>

Pr. Prof. Stelian Tofană

Profesor universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, titularul catedrei de „Studiul Noului Testament”.

Emisiuni recente