Taina Sfântului Maslu cu pr. Chiril Zăgrean în parohia „Adormirea Maicii Domnului”

de | nov. 12, 2016 | Activități parohiale

Peste o sută de credincioși au participat vineri, 11 noiembrie 2016, la Taina Sfântului Maslu, oficiată săptămânal în parohia clujeană „Adormirea Maicii Domnului”.  De această dată, clujenii au avut bucuria de a-l avea în mijlocul lor pe starețul Mănăstirii Rebra-Parva din județul Bistrița-Năsăud, părintele protosinghel Chiril Zăgrean, a transmis pentru Radio Renaștrerea, reprezentantul parohiei, Stela Florea.

Alături de preoții slujitori ai bisericii, părintele Chiril Zăgrean a săvârșit slujba Sfântului Maslu, după care le-a pus la inimă credincioșilor mai multe îndemnuri duhovnicești. La final, părintele Chiril Zăgrean și-a exprimat bucuria de a sluji în mijlocul clujenilor, invitându-i pe credincioși și preoți să participe la slujba Sfântului Maslu la Mănăstirea Rebra-Parva.

„Prin asta, se împlinesc cuvintele Mântuitorului: „Prin aceasta vor cunoaște toți că sunteți ucenicii mei, dacă veți avea dragoste de voi”. Când preoții se caută unii pe alții, motivul este dragostea, și când este dragoste, sunt toate”, a încheiat părintele Chiril Zăgrean.

La rândul său, părintele paroh Dan Hognogi i-a mulțumit părintelui stareț pentru slujire și cuvânt, menționând că părintele Zăgrean face o frumoasă misiune în Bistrița și deși este încă foarte tânăr, merită să venim să ne adăpăm din acest izvor de har și de înțelepciune.

Ultimele articole

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

În ziua Înainte prăznuirii Bunei Vestiri, un grup de persoane private de libertate, rezidente ale Centrului Terapeutic Lotus din Penitenciarul de maxima siguranța Gherla însoțite de preotul capelan alături de cadre din Serviciul Educație , Sectorul Reintegrare Socială...

Sărbătoare duhovncicească la Nepos

Sărbătoare duhovncicească la Nepos

Duminica a treia din Postul Mare a însemnat pentru credincioșii ortodocși ai Parohiei Ortodoxe Nepos un moment de mare sărbătoare duhovnicească: din încredințarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Andrei un grup de elevi seminariști din Cluj-Napoca...