„Tansilvania tainică și vie” sau regăsirea de sine | D-na profesoară Camelia Sîncrăian Pop (AUDIO)

de | mart. 23, 2023

Ce înseamnă să fii călător? Și ce înseamnă călătoria, în sine? Călătorii interioare, introspective, sau distanțe fizice, geografice, mai mici și mai mari, parcurse cu bucuria și curiozitatea exploratorului de vocație?

Iată, acestea sunt doar câteva întrebări al căror răspuns ne este deslușit, cu multă generozitate, de D-na profesoară Camelia Sîncrăian Pop, autoarea cărții „Transilvania tainică și vie.” Lucrarea apărută anul trecut, la Editura Casa Cărții de Știință” din Cluj-Napoca, este, mai degrabă, un fascinant demers eseistic și nu neapărat unul etnografic, un demers ce aduce în prim-plan poveștile cunoscute și mai puțin cunoscute ale Transilvaniei, oamenii și locurile acestui binecuvântat spațiu românesc, tradițiile ancestrale, costumele luminoase și bogate, natura, cu nenumăratele ei ipostaze, flori și culori unice. Totul vorbește, totul cântă, totul este o profundă și autentică pledoarie pentru contemplație și rugăciune.

Invitată în studioul Radio Renașterea, în emisiunea „Universul ideilor”, D-na profesoară Camelia Sîncrăian Pop a vorbit despre geneza acestei cărți și despre toate experiențele și trăirile sale, născute din pasiunea nestăvilită de a călători și de a scrie, împărtășind tuturor gânduri și rânduri care rodesc, dincolo de frumusețe, bucuria pură a descoperirii.

Radio Renasterea
Radio Renasterea
„Tansilvania tainică și vie" sau regăsirea de sine | D-na profesoară Camelia Sîncrăian Pop (AUDIO)
Loading
/

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Unversul ideilor
Episcopul Nicolae Ivan – Omul și Ierarhul

Episcopul Nicolae Ivan – Omul și Ierarhul

În fiecare an, la data de 3 februarie, ne amintim cu recunoștință și mulțumire de vrednicul de pomenire episcopul Nicolae Ivan, primul episcop al Vadului, Feleacului și Clujului, cel care, prin jertfă, credință, înțelepciune, curaj și determinare, în vremuri...