Te-Deum de Ziua Naţională a României la Baia Mare

de | dec. 1, 2016

Joi, 1 Decembrie 2016, de la ora 10,00, Preasfinţitul Părinte Iustin Sighteanul a participat la manifestările de Ziua Naţională a României desfăşurate la Monumentul Ostaşului Român din Baia Mare, unde a avut loc ceremonialul militar.

P.S. Iustin Sigheteanul împreună cu preoţii însoţitori: pr. dr. Cristian Ştefan, consilier cultural, pr. Gavril Vasile Băban, inspector eparhial pentru catehizare, pr. Fabian Coroian, protopop de Baia Mare, şi preotul militar Alexandru Nuszer, au oficiat un Te-Deum de mulţumire lui Dumnezeu pentru întregirea ţării în 1918 şi de unire a poporului român într-o singură ţară, prin marele act istoric din 1918.

După Te-Deum, Preasfinţitul Părinte a binecuvântat coroanele şi jerbele de flori, care urmau a fi depuse la obeliscul Cimitirului Comemorativ din apropiere şi la Monumentul Ostaşului Român.

Generalul Haralambie Cacina a primit Ordinului „Sfântul Iosif Mărturisitorul”

Un moment de recunoştinţă faţă de Armată şi eroii ei a fost marcat în continuare prin oferirea, de către Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul, generalului Haralambie Cacina, preşedintele Filialei din Baia Mare a Asociaţiei Veteranilor de Război, a Ordinului „Sfântul Iosif Mărturisitorul”, pentru înalta preţuire faţă de faptele sale şi ale Armatei Române şi pentru îndelungata viaţă binecuvântată de Dumnezeu, de aproape 100 de ani.

A urmat desfăşurarea ceremonialului militar, în cadrul căruia au vorbit, despre semnificaţia şi importanţa Marii Uniri de la 1918, prefectul Mihai Sebastian Lupuţ, secretarul judeţului, Ioan Dragoş şi viceprimarul Băii Mari, Marinel Rob.

Au fost depuse coroane şi jerbe de flori din partea instituţiilor şi O.N.G.-urilor prezente. Ceremonialul s-a încheiat cu defilarea Gărzii de onoare.

Andrei Fărcaş

 

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA