Tinerele familii, sărbătorite în parohia clujeană „Sfântul Nicolae”

de | mai 17, 2016 | Activități parohiale

Tinerele familii din parohia clujeană „Sfântul Nicolae”, care s-au căsătorit pe parcursul anului trecut au sărbătorit în Duminica Mironosițelor Ziua Familiei.

Evenimentul a debutat cu un moment de rugăciune şi a continuat cu un dialog despre cum  s-a derulat primul an din viaţa de familie. Totodată  preoții parohi, Vasile Nemeș și Florin Daniel, au dezbătut cu tinerele familii provocările căsătoriei în ziua de azi. La final tinerii au primit din partea parohiei o icoană a Maicii Domnului şi o carte cu învățături creștine.

În 1993, Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a stabilit Ziua Internaţională a Familiei ca eveniment cu dată fixă pe 15 mai a fiecărui an. La propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului, propunere susținută și de Patriarhia Română, această zi a devenit oficial și Ziua familiei române.

 

Ultimele articole

Credința, pe tabla de șah

Credința, pe tabla de șah

Dacă ar fi să-l „definesc” pe părintele Ovidiu Gavrea printr-un cuvânt (în măsura în care oamenii pot fi „definiți” prin unul sau mai multe cuvinte), i-aș spune „Părintele Bucurie”. Sau „Părintele Dragoste”. Sau „Părintele Prieten”. Și nu cred că este cineva, dintre...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...