Tineri clujeni în pelerinaj la mănăstirile din județul Bistrița-Năsăud

de | mai 31, 2016 | Activități parohiale

Un grup de tineri ai Parohiei ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din cartierul clujean Dâmbul Rotund, însoțiți de preotul Alexandru Ciui, au realizat un pelerinaj de două zile la mănăstirile din județul Bistrița-Năsăud. Cei 19 de tineri, liceeni și studenți, fac parte din drupul parohial de tineret și se întâlnesc săptămânal în biserica parohiei de pe strada Corneliu Coposu, unde participă la diverse activități catehetice, ateliere de creație, activități sportive și recreative.

Tinerii au început pelerinajul cu vizitarea Mănăstirii Nicula, unde au participat la slujba Vecerniei și s-au închinat icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Apoi, în cadrul unui dialog, ghidul mănăstirii le-a expus tinerilor istoria așezământului și a icoanei făcătoare de minuni. Drumul a continuat apoi spre mănăstirile de la Dobric, Salva și Parva, locuri în care tinerii s-au rugat și au primit informații despre mănăstiri și îndemnuri folositoare de la părinții și măicuțele așezămintelor amintite.

Ineditul călătoriei l-a reprezentat vizitarea Centrului de Tineret ,,Preot Profesor Ioan Bunea” de la Sângeorz-Băi. Responsabilul activităților din cadrul Centrului de Tineret, părintele Paul Găvriloae le-a explicat tinerilor clujeni cam cum se desfășoară o tabără și care sunt facilitățile pe care le oferă tinerilor un astfel de centru. Nu au lipsit rugăciunea, cântecele, discuțiile și jocul. Astfel, aceștia au pregustat puțin din bucuriile pe care le trăiesc participanții în taberele care se organizează aici. După trăirea unei astfel de experiențe tinerii grupului și-au manifestat dorința de a reveni în acest loc fie ca participanți sau ca voluntari în cadrul taberelor care vor avea loc la centru.

„Pelerinajul tinerilor clujeni încununează o serie de activități desfășurate la parohie și totodată încurajează participarea acestora în continuare la activitățile dedicate lor din cadrul parohiei. Pe lângă frumoasele experiențe trăite, vizitarea acestor locuri binecuvântate a fost un bun prilej pentru tinerii studenți și elevi de liceu de a cere ajutor de la Dumnezeu pentru a trece cu bine examenele pe care le vor avea de susținut în perioada următoare”, a declarat pentru radio Renașterea pr. Alexandru Ciui.

 

Ultimele articole

Despre Părintele Iosif Vatopedinul

Despre Părintele Iosif Vatopedinul

Când Gheronda Iosif a ajuns să aibă el însuși obște, le spunea părinților spre folos duhovnicesc, următorul lucru: „La prima mea mănăstire, munceam cel puțin 16 ore pe zi. Și cu toate acestea, am citit cu atenție tot Vechiul Testament de 3 ori. Am citit cele 14...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...