Tineri clujeni, premiați de Patriarhul Daniel

de | mai 25, 2018 | Actualitatea religioasă

Concursul Naţional Cultural-Artistic “Unirea: libertate şi unitate”, organizat de Biroul de catehizare a tineretului din cadrul Sectorului teologic-educaţional al Administraţiei Patriarhale, a ajuns la final.

Luni, 21 mai 2018, cu ocazia hramului Catedralai Patriarhale, a avut loc festivitatea de premiere. Patruzeci şi doi de copii şi coordonatorii lor au fost premiaţi de Părintele Patriarh Daniel imediat după Sfânta Liturghie, în altarul de vară din curtea Patriarhiei.

La nivel național a fost premiată echipa şi proiectul care a obținut Premiul I pe judeţ. Concursul a avut trei secţiuni: li­terară, artistică şi multimedia. Fiecare echipă înscrisă în concurs a alcătuit un proiect cultural-artistic cu tematica anului omagial. Echipele au fost alcătuite din copiii din grupa de cateheză, preotul îndrumător, profesorul de religie sau de altă disciplină. Competiţia a avut ca scop cultivarea dragostei faţă de ţară, de Biserică şi de a-i educa pe copii în sensul respectării valorilor tradiţionale şi a afirmării propriei identităţi religioase, culturale şi naţionale.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, concursul s-a desfăşurat şi în Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului. Premiul I pentru judeţul Cluj, premiat  la Bucureşti, a fost obţinut de Grupul Parohial “Sfântul Nicolae” din Cluj-Napoca, coordonat de Pr. Florin Daniel şi Prof. Ioana Corujan, grup ce a participat cu un proiect intitulat : “Unitate-spaţiu şi timp al devenirii, Alba-Iulia-loc al Jertfei şi al Marii Uniri”. Pentru judeţul Bistriţa, premiul I a fost câştigat de grupul parohial “Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Parohia Mărişelu, coordonat de Pr. Aurelian Poptean, cu proiectul intitulat “Unitate şi Libertate în cuget şi simţire”.

Participarea la acest concurs a fost o experienţă deosebită pentru copiii implicaţi, o experienţă ce a adus un plus de cunoaştere şi de dragoste pentru Biserică şi neam în anul centenar.

Ultimele articole

Deşi pare oarbă, credinţa e lumină | Ioan Ianolide

Deşi pare oarbă, credinţa e lumină | Ioan Ianolide

Ioan Ianolide: „Deşi pare abstractă, credinţa e concretă. Deşi pare imposibilă, credinţa e reală. Deşi pare grea, credinţa e uşoară. Deşi pare oarbă, credinţa e lumină. Deşi are origini divine, credinţa se plineşte prin oameni. Deşi are o eshatologie transcendentă,...

Sfinţii Împărați Constantin și Elena, cinstiţi la Mănăstirea Dobric

Sfinţii Împărați Constantin și Elena, cinstiţi la Mănăstirea Dobric

Mănăstirea Dobric și-a sărbătorit hramul istoric, în ziua prăznuirii Sfinților Mari Împărați, întocmai cu Apostolii, Constantin și mama sa, Elena, sâmbătă, 21 mai 2022, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și...