Tineri premiați în biserica parohiei Telcișor

de | iun. 27, 2017 | Activități parohiale

Biserica „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” din parohia Telcișor, protopopiatul Năsăud, a găzduit duminică, 25 Iunie 2017, festivitatea de premiere a copiilor și a tinerilor care au participat la atelierele de pictură desfășurate în colaborare cu Liceul Tehnologic Telciu.

Având în vedere că anul 2017 a fost declarat „Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor și al pictorilor bisericești”, „tinerii iconari” cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani, au pictat în această perioadă mai multe icoane pe sticlă. Acestea au fost expuse în Biserica parohială din Telcișor iar prin bunăvoința Consiliului Local și a domnului primar Sever Mureșan, vor fi expuse și în sediul Primăriei Telciu. La atelierele de pictură au luat parte elevi din diferite clase, coordonați de dascălii: Vlașin Mihaela, Andreș Adriana, Gril Valerica, Bârsan Maria, Rebrișorean Liliana, Husu Monica și Simion Valer.

Tinerii au fost premiați după Sfânta Liturghie cu diplome și cărți de către parohul Tofan Vasile Ovidiu, care le-a vorbit despre importanța icoanei în viața creștinului, îndemnându-i să-și cultive mai mult acest mare dar primit de la Dumnezeu. Toate acestea arată buna colaborare dintre Școală și Biserică, ambele luptând pentru societatea și biserica de mâine.

Ultimele articole

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

În perioada 25-28 iulie 2022, în Parohia Ortodoxă Răscruci s-au desfășurat o serie de activități estivale, sub egida  Școlii de vară. La manifestări au participat peste cincizeci de copii, cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani. Activitățile primei zile s-au  desfășurat...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...