Tinerii din Berchieșu, sprijiniți de Biserică în alegerea unei profesii

de | iul. 29, 2021

Copiii și tinerii din localitatea clujeană Berchieșu participă pe toată durata acestui an la un proiect ce are ca scop sprijinirea lor în alegerea unei profesii. Intitulat ,,Vreau să fiu”, proiectul este derulat de parohie, cu sprijinul autorităților locale.

„Încercăm în acest fel să consolidăm relațiile dintre Biserică, părinți și copii”, a precizat preotul paroh Florin Negru, coordonatorul și inițiatorul proiectului. „Observăm faptul că tinerii noștri intră într-o nouă etapă a vieții și trebuie să-și  aleagă ce doresc să devină atunci când vor fi adulți. Așa că, prin acest demers dorim să își dezvolte stima de sine și încrederea în abilitățile lor, creativitatea și să își descopere interesul pentru alegerea unei profesii. Este important ca dorințele și talentele copiilor să fie descoperite și susținute din fragedă copilărie”, a adăugat preotul.

Astfel, tinerii au vizitat Baza Aeriană 71 Câmpia Turzii, unde au luat contact cu tehnica militară, au văzut elicoptere și avioane. Totodată, însoțiți de preotul militar Sorin Medrea, au discutat cu  militarii de aici despre activitățile pe care le desfășoară.

A doua oprire a fost la Batalionul 814 – Tancuri ,,Mihai Vodă” din Turda. Aici, preotul Adrian Samoilă le-a prezentat capela militară, apoi le-a oferit informații legate de o viitoare carieră militară, prezentându-le  echipamentele și tehnica de luptă terestră.

Ziua s-a încheiat la Mănăstirea ,,Mihai Vodă” de la Turda, unde au vizitat biserica mănăstirii și ansamblul monahal, iar  de la maica stareță Andreea și de la părintele duhovnic Efrem au aflat istoricul acestei mănăstiri.

Proiectul ,,Vreau să fiu” va continua în perioada următoare, „deoarece ne dorim să oferim copiilor mai multe momente de bucurie și de o importanță majoră pentru viitorul lor”, a precizat preotul Florin Negru.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Societate
Cupa Dan Căpitan la schi alpin: Start înscrieri

Cupa Dan Căpitan la schi alpin: Start înscrieri

Tinerii sportivi cu vârsta sub 12 ani sunt invitați să se înscrie la Cupa Dan Căpitan, competiție din cadrul Mini Cupei României la Schi Alpin, care va avea loc în perioada 2-3 martie, la Buscat. Sportivii vor concura în două probe de slalom uriaș, pe pârtia roșie...