Tinerii din Berchieșu, sprijiniți de Biserică în alegerea unei profesii

de | iul. 29, 2021 | Societate

Copiii și tinerii din localitatea clujeană Berchieșu participă pe toată durata acestui an la un proiect ce are ca scop sprijinirea lor în alegerea unei profesii. Intitulat ,,Vreau să fiu”, proiectul este derulat de parohie, cu sprijinul autorităților locale.

„Încercăm în acest fel să consolidăm relațiile dintre Biserică, părinți și copii”, a precizat preotul paroh Florin Negru, coordonatorul și inițiatorul proiectului. „Observăm faptul că tinerii noștri intră într-o nouă etapă a vieții și trebuie să-și  aleagă ce doresc să devină atunci când vor fi adulți. Așa că, prin acest demers dorim să își dezvolte stima de sine și încrederea în abilitățile lor, creativitatea și să își descopere interesul pentru alegerea unei profesii. Este important ca dorințele și talentele copiilor să fie descoperite și susținute din fragedă copilărie”, a adăugat preotul.

Astfel, tinerii au vizitat Baza Aeriană 71 Câmpia Turzii, unde au luat contact cu tehnica militară, au văzut elicoptere și avioane. Totodată, însoțiți de preotul militar Sorin Medrea, au discutat cu  militarii de aici despre activitățile pe care le desfășoară.

A doua oprire a fost la Batalionul 814 – Tancuri ,,Mihai Vodă” din Turda. Aici, preotul Adrian Samoilă le-a prezentat capela militară, apoi le-a oferit informații legate de o viitoare carieră militară, prezentându-le  echipamentele și tehnica de luptă terestră.

Ziua s-a încheiat la Mănăstirea ,,Mihai Vodă” de la Turda, unde au vizitat biserica mănăstirii și ansamblul monahal, iar  de la maica stareță Andreea și de la părintele duhovnic Efrem au aflat istoricul acestei mănăstiri.

Proiectul ,,Vreau să fiu” va continua în perioada următoare, „deoarece ne dorim să oferim copiilor mai multe momente de bucurie și de o importanță majoră pentru viitorul lor”, a precizat preotul Florin Negru.

Ultimele articole

Mihai Eminescu – „luceafărul poeziei românești”

Mihai Eminescu – „luceafărul poeziei românești”

Poet, prozator și jurnalist român, a fost considerat cea mai importantă voce poetică din literatura română. Acesta a fost Mihai Eminescu. S-a născut la Botoşani la 15 ianuarie 1850. Este al 7-lea din cei 11 copii ai căminarului Gheorge Eminovici, provenit dintr-o...

15 ianuarie – Sf. Cuv. Pavel Tebeul și Ioan Colibașul

15 ianuarie – Sf. Cuv. Pavel Tebeul și Ioan Colibașul

Sf. Cuv. Pavel Tebeul Sfântul Cuvios Pavel Tebeul s-a născut în Tebaida (Egipt). Părinții lui au fost creștini cu o situație materială bună. Pavel a fost crescut în frica lui Dumnezeu, primind și o educație profană aleasă. La vârsta de 15 ani a rămas orfan. În acel...

Mai multe din Societate
CFR Călători dă startul ofertei “Trenurile Zăpezii” 2022

CFR Călători dă startul ofertei “Trenurile Zăpezii” 2022

Iubitorii sporturilor de iarnă, şi nu numai, pot profita în perioada 10 ianuarie – 28 februarie 2022, de reduceri tarifare atractive de 25% prin oferta “Trenurile Zăpezii” disponibilă la trenurile InterRegio CFR Călători care circulă spre şi dinspre cele mai căutate...

Programul de transport în comun al CTP Cluj (31.12.2021 – 02.01.2022)

Programul de transport în comun al CTP Cluj (31.12.2021 – 02.01.2022)

PROGRAMUL DE TRANSPORT AL COMPANIEI DE TRANSPORT PUBLIC CLUJ – NAPOCA S.A. ÎN PERIOADA 31.12.2021 – 02.01.2022 În ziua de 31.12.2021 – Ajun de An Nou, transportul public în municipiul Cluj-Napoca și în zona metropolitană se va desfașura între orele 5,00 – 21,30,...