Tinerii din Berchieșu, sprijiniți de Biserică în alegerea unei profesii

de | iul. 29, 2021 | Societate

Copiii și tinerii din localitatea clujeană Berchieșu participă pe toată durata acestui an la un proiect ce are ca scop sprijinirea lor în alegerea unei profesii. Intitulat ,,Vreau să fiu”, proiectul este derulat de parohie, cu sprijinul autorităților locale.

„Încercăm în acest fel să consolidăm relațiile dintre Biserică, părinți și copii”, a precizat preotul paroh Florin Negru, coordonatorul și inițiatorul proiectului. „Observăm faptul că tinerii noștri intră într-o nouă etapă a vieții și trebuie să-și  aleagă ce doresc să devină atunci când vor fi adulți. Așa că, prin acest demers dorim să își dezvolte stima de sine și încrederea în abilitățile lor, creativitatea și să își descopere interesul pentru alegerea unei profesii. Este important ca dorințele și talentele copiilor să fie descoperite și susținute din fragedă copilărie”, a adăugat preotul.

Astfel, tinerii au vizitat Baza Aeriană 71 Câmpia Turzii, unde au luat contact cu tehnica militară, au văzut elicoptere și avioane. Totodată, însoțiți de preotul militar Sorin Medrea, au discutat cu  militarii de aici despre activitățile pe care le desfășoară.

A doua oprire a fost la Batalionul 814 – Tancuri ,,Mihai Vodă” din Turda. Aici, preotul Adrian Samoilă le-a prezentat capela militară, apoi le-a oferit informații legate de o viitoare carieră militară, prezentându-le  echipamentele și tehnica de luptă terestră.

Ziua s-a încheiat la Mănăstirea ,,Mihai Vodă” de la Turda, unde au vizitat biserica mănăstirii și ansamblul monahal, iar  de la maica stareță Andreea și de la părintele duhovnic Efrem au aflat istoricul acestei mănăstiri.

Proiectul ,,Vreau să fiu” va continua în perioada următoare, „deoarece ne dorim să oferim copiilor mai multe momente de bucurie și de o importanță majoră pentru viitorul lor”, a precizat preotul Florin Negru.

Ultimele articole

Lansări de carte, la Muzeul Mitropoliei Clujului

Lansări de carte, la Muzeul Mitropoliei Clujului

Două cărți dedicate Protopopului Martir Aurel Munteanu și una de istoriografie bisericească vor fi lansate joi la Muzeul Mitropoliei Clujului. Titlurile dedicate protopopului martir sunt apărute la Editura Renașterea a Arhiepiscopiei Clujului: „Protopopul Aurel...

Semnul Sfintei Cruci

Semnul Sfintei Cruci

Semnul Sfintei Cruci este cel mai frecvent act liturgic creștin, atât în ceea ce privește cultul divin public, cât și cel particular. Toți creștinii botezați, clerici și mireni, au dreptul și datoria de a se însemna cu semnul Crucii. De asemenea, trebuie menționat și...

Mai multe din Societate
Luna recuperarii din adicții 2021. Programul evenimentelor la Cluj-Napoca

Luna recuperarii din adicții 2021. Programul evenimentelor la Cluj-Napoca

Asociația Filantropică Medical Creștină Christiana – Programul Sfântul Dimitrie – servicii în adicții și Asociația pentru recuperare și consiliere din adicții organizează mai multe evenimente cu ocazia sărbătoririi „Lunii recuperării din adicții ” derulate în...