Tinerii din parohia Brăișoru, familiarizați cu viața bisericească

de | aug. 17, 2015 | Activități parohiale

Tinerii din parohia Brăişoru, protopopiatul Huedin, majoritatea veniţi în localitate în vacanţa de vară, au participat în perioada Postului Adormirii Maicii Domnului la programul catehetic ,,Cele nouă porunci bisericeşti”, susținut de preotul paroh Dan Lupuţan.

În cadrul programului, ei au învăţat cum pot să le aplice în viaţa personală și au cântat pricesne. De asemenea, au participat la activităţi sportive, lecturi biblice și seara la Paraclisul Maicii Domnului. Pentru efortul lor au fost răsplatiți în ziua hramului bisericii din Brăişoru, „Adormirea Maicii Domnului”, când, după Sfânta Liturghie, au primit premii în bani, cărţi şi obiecte de cult.

Totodată, pentru a observa cum se trăieşte într-o mănăstire, copii au vizitat împreună cu părintele paroh așezământul monahal de la Râşca Transilvană. Aici au văzut cum se pictează o biserică și au învăţat să bată toaca, ne-a spus părintele Dan Lupuţan.

 

Ultimele articole

Să ne aducem aminte de Hristos cu dragoste

Să ne aducem aminte de Hristos cu dragoste

Bătrânul Amfilohie zicea: „Până ce inima noastră nu este locuită de dragostea lui Hristos, nu putem face nimic. Suntem ca nişte bărci fără carburant în motor.” Şi el adăuga: “Să ne aducem aminte de Hristos cu dragoste, şi atunci inima noastră va tresălta de bucurie”....

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...