Tinerii din parohia Telcișor, alături de cei aflați în suferință

de | dec. 22, 2015

În această perioadă a Postului Nașterii Domnului, în Parohia Telcișor din Protopopiatul Năsăud, s-au desfășurat o serie de acțiuni filantropice în care au fost implicați credincioșii parohiei și mai ales tinerii și copiii beneficiari ai proiectelor educative implementate la Biserica „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” din parohia amintită.

Continuând tradiția din anii precedenți, 18 tineri și copii sub îndrumarea preotului Tofan Vasile Ovidiu, parohul din Telcișor, au luat parte la derularea unor activități filantropice concretizate prin ajutorarea unor credicioși din Telcișor dar și a unor persoane asistate din diferite instituții ale județului Bistrița-Năsăud, în special copii.

În acest sens, pentru activitățile desfășurate în Telcișor, tinerilor și copiilor implicați, li s-a vorbit despre milostenie, bunătate și ajutorarea celui aflat în lipsă.

În vederea strângerii de fonduri, pe lângă cutia milei și donații ale câtorva agenți economici, tinerii coordonați de preotul paroh și profesorii lor, au participat la atelierele de creație desfășurate în lăcașul de cult și la Școală, unde au confecționat felicitări și alte obiecte specifice sărbătorilor de iarnă.

Din sumele adunate, cei implicați  au pregătit 70 de cadouri și pachete conținând diferite produse alimentare și nealimentare.  Apoi, îmbrăcați în straie populare, împreună cu preotul lor, au colindat cele 8 familii din Telcișor aflate în dificultate financiară, copiii bolnavi internați la „ Spitalul George Trifon Năsăud” precum și pe cei 30 de copii aflați la Centrul de Plasament  din Năsăud. La sfârșit au fost împărțite cadourile cu multă emoție celor colindați.

Aceiași tineri împreună cu preotul lor, au vizitat-o pe profesoara de religie Crina Cârcu din Bistrița, diagnosticată cu cancer. Copiii, în aceleași straie năsăudene au colindat-o, aducându-i o fărâmă de speranță în suflet dar și în sufletele celor doi copilași, de 8 ani și respectiv 1și3luni.

La final, părintele i-a oferit și un ajutor financiar de care în aceste clipe, are atâta nevoie în vederea continuării tratamentului.

„Prin astfel de activități, desfășurate în această perioadă premergătoare sărbătorii Nașterii Domnului, dorim să aducem o rază de bucurie și speranță unor suflete încercate de suferiță și mai ales de singurătate, iar acești tineri să conștientizeze că bunătatea noastră sau simpla noastră prezență, îi poate face pe unii mai fericiți”; a declarat părintele paroh.

 

 

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Marți, 30 ianuarie 2024, în ziua de prăznuire a Sfinților Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, Parohia Dej 3 - Dealul Florilor și-a prăznuit hramul. Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei,...

Final de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”

Final de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”

  În urma campaniei filantropice „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”, inițiată de Serviciul de Asistență Comunitară, din cadrul Protopopiatului Ortodox Român Gherla, a fost adusă bucurie și speranță copiilor care provin din familii defavorizate, cu risc de...

Ziua Natională a Romaniei la Dej

Ziua Natională a Romaniei la Dej

Ziua Natională a Romaniei a fost marcată la Dej prin momente solemne, depuneri de coroane, retragerea cu torțe a militarilor, defilarea și prezentarea tehnicii de luptă în Piața Bobâlna. Manifestările au debutat cu prezentarea onorului, intonarea Imnului Național și...