Tinerii, o prioritate pentru profesorii de religie și preoții din Bistrița

de | feb. 20, 2016 | Actualitatea religioasă

Profesorii de religie din municipiul Bistrița doresc să-și intensifice activitățile cu tinerii. La propunerea părintelui protopop Alexandru Vidican, dascălii s-au întâlnit miercuri, 17 februarie 2016, la sediul 1protopopiatului ortodox din oraș, pentru a discuta modul de implicare.

Părintele protopop Alexandru Vidican a declarat pentru radio Renașterea că se dorește o mai bună comunicare și colaborare între profesorii de religie și preoții din protopopiat în beneficiul tinerilor:

 

Potrivit corespondentului radio Renașterea în protopopiatul Bistrița, părintele Emanuel Vidican, întâlnirea a fost una constructivă, mai ales că s-a format un comitet de inițiativă, care se va implica în derularea de proiecte, menite să dinamizeze activitatea cu tinerii.  Activitățile se vor desfășura sub egida Asociației Tinerilor Creștini Ortodocși din Bistrița.

Ultimele articole

Buna Vestire (25 martie) | Cateheză

Buna Vestire (25 martie) | Cateheză

Excurs istoric: Buna Vestire (25 martie) este cea mai veche sărbătoarea din suita cinstirii Maicii Domnului. Este o sărbătoarea în care este cinstită Maica și Fiul deopotrivă. În secolul al IV-lea s-a ridicat o biserică pe locul unde tradiția afirma că Maica Domnului...

Hramul Mitropoliei Clujului – 25 martie 2023 | Comunicat de presă

Hramul Mitropoliei Clujului – 25 martie 2023 | Comunicat de presă

La data de 25 martie 2006, la sărbătoarea Bunei Vestiri lua ființă în mod festiv Mitropolia Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului, devenită ulterior Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului. Evenimentul naşterii noii Mitropolii transilvănene este ancorat...