Tinerii ortodocși europeni pleacă de la Cluj cu amintiri de neuitat

de | sept. 7, 2015 | Actualitatea religioasă, Întâlnirea Tinerilor 2015

În ropote de aplauze s-a încheiat Întâlnirea Tinerilor Creștini Ortodocși din Europa, găzduită zilele acestea de Cluj-Napoca. Festivitatea a avut loc în jurul orei 10, la Sala Sporturilor, în prezența celor peste  6 mii de tineri ortodocși din țară și din lume. Au luat parte la momentul festiv și Preafericitul Daniel, Patriarhul României, Înaltpreasfințitul Andrei, Mitropolitul Clujului, ceilalți ierarhi români și străini, veniți special pentru acest eveniment, dar și oficialități.

 

„Păstrați-vă frumusețea comuniunii tinerești”DSC_0873

Festivitatea s-a deschis cu o scurtă rugăciune, urmată de prezentarea tuturor delegațiilor participante la eveniment. În sunetul muzicii și aplauzele tuturor,
reprezentanții delegațiilor au defilat, purtând cu mandrie steagurile țărilor din care provin.

Patriarhul Daniel le-a mulțumit tuturor pentru implicare, dar în mod special tinerilor, din țară și din lume, ce au venit să participe la evenimentul de la Cluj.

 

„Vă îndemn să păstrați această frumusețe a comuniunii tinerești și să vă inspirați din ea pentru a organiza unele întruniri în bisericile de acasă, chiar dacă nu toate sunt de 6000 de persoane, important este acest duh, acest spirit al comuniunii tinerilor din întreaga lume”, le-a spus Patriarhul României.

 

„Fiți buni unii cu alții”

A luat cuvântul și Înaltpreasfințitul Andrei, Mitropolitul Clujului, care i-a îndemnat pe tineri să fie buni cu cei aflați în nevoie.

„Să vă aduceți aminte de cuvintele Domnului Iisus care a zic că mai fericit este a da decât a lua. Să vă aduceți aminte de cei slabi, de cei ce sunt în situații deosebite. Pomenea aici Preasfințitul Qais și delegațiile din Iordania, din Palestina și din Siria de greutățile enorme pe care le au. Să duceți acasă cele mai sfinte și cele mai bune amintiri de la Cluj”.

 

Tinerii ortodocși din lume, încântați de întâlnirea de la Cluj

DSC_1012Mesaje de felicitare au venit și din partea reprezentanților tinerilor români și străini care au spus că s-au simțit extraordinar și că vor reveni în Capitala Tineretului cu drag.

„Vorbesc în numele miilor de tineri carer cu multă căldură am fost primiți zilele acestea de către frații noștrii din Cluj-Napoca. Rămânem recunoscători pentru clipele frumoase ce ne-au fost oferite, pentru programul ce ne-a fost oferit, pentru prietenia de care ne-ați asigurat, pentru implicarea de care ați dat dovadă. Pentru noi aceste zile au fost mai mult decât o simplă vacanță. Au fost zile care ne-au făcut să fim mândri că putem afirma că suntem tineri, suntem creștini, suntem ortodocși și suntem împreună pentru viitorul Europei și a lumii întregi”, a spus Anna Karamavrova, reprezentantul tinerilor ortodocși din Ucraina.

„Suntem bucuroși că am petrecut împreună zile frumoase cu clipe de rugăciune și momente ce ne-au oferit posibilitatea de a ne îmbogăți spiritual și intelectual, cu clipe ce ne-au întărit în credința noastră creștin ortodoxă, dar și cu momente de relaxare și interacționare. Au fost patru zile frumoase pe care nu le vom uita niciodată”, a spus Silviu Mincu, reprezentantul tinerilor ortodocși din România.

Festivitatea s-a încheiat cu ceremonia de predare a ștafetei celor de la București, unde la anul va fi organizată o întâlnire națională a tineretului ortodox.

 

Ultimele articole

Nevoia de răbdare

Nevoia de răbdare

După nevoia de osteneală, ca primă lecție pentru tineri, așa cum reiese din maximele Sfântului Isaac, următoarea vizează nevoia de răbdare. Există la tinerețe tendința de a grăbi lucrurile, de a sări peste etape, de a crește rapid, un ritm generat, mai ales, de...

Conferință preoțească de primăvară în Protopopiatul Bistrița

Conferință preoțească de primăvară în Protopopiatul Bistrița

Clericii din Protopopiatul Ortodox Bistrița s-au reunit luni, 15 mai 2023, în cadrul conferinței preoțești semestriale de primăvară. Întâlnirea a fost precedată de un Te Deum, fiind săvârşit în Biserica de la Coroana, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei,...