Tinerii teologi clujeni, implicați în campania „Donează sânge, UBB dă startul”

de | nov. 11, 2016

Peste 50 de studenți ai Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca s-au alăturat campaniei „Donează sânge – UBB dă startul”, organizate pentru al treilea an consecutiv, de Universitatea clujeană Babeș-Bolyai, împreună cu asociațiile studențești. În dimineața zilei de joi, 10 noiembrie 2016, tinerii teologi clujeni, însoțiți de decanul instituției, părintele profesor Vasile Stanciu s-au prezentat la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Cluj, de pe strada Nicolae Bălcescu, în dorința de a dona sânge pentru pacienții din spitale ce au nevoie de transfuzii sangvine și a veni astfel în ajutorul semenilor care se află în suferință.

„Și anul acesta studenții Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj au răspuns pozitiv invitației făcute de prestigioasa universitate clujeană de a dona sânge. Cei peste 50 de tineri teologi au dorit ca prin gestul lor să-și exprime dragostea pentru aproapele. Cred au că este modul cel mai concret de a dovedi acest lucru. Rămân recunoscător studenților mei, Bunul Dumnezeu să le dăruiască sănătate și bucuria împlinirii pentru că au dăruit ceva din viața lor”, a declarat părintele Vasile Stanciu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

Nu estre prima dată când teologii clujeni donează sânge. Unii dintre ei sunt donatori fideli ai centrului, dorind ca prin fapta lor bună să ofere celorlalți studenți ai universității un exemplu de solidaritate și implicare socială.

„Sunt a cincea oară aici ca și donator. Sunt bucuros că pot ajuta oamenii prin acest gest și consider că este o datorie firească a omului de a face acest lucru de fiecare dată cât îi stă în putință”, a declarat studentul Bogdan Marius Negrea.

„Am mai donat sânge până acum și fac asta pentru că sunt sigur că astfel ajut la viața altor oameni care au nevoie”, a spus Teodor Tomescu, student în anul I la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj.

„Donez sânge pentru a treia oară și de fiecare dată vin cu drag și cu dorința de a-i ajuta pe oamenii bolnavi care au nevoie”, a spus Domnina Mariș, studentă în anul I la secția Artă Sacră a Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj.

Directoarea centrului doamna doctor Adriana Simea salută inițiativa Universității Babeș-Bolyai de a organiza astfel de campanii, afirmând că se confruntă de multe ori cu lipsa donatorilor.

„Salut campania de donare de sânge lansată de studenții de la UBB. Ne bucurăm foarte mult pentru că este o perioadă în care putem să asigurăm necesarul de sânge din spitalele clujene și în același timp este extrem de bine venită conștientizarea tineretului asupra actului donării de sânge care este deosebit de important. Este foarte bine când poți să oferi ceva din inimă și astfel să ajuți pe cineva”, a spus doamna doctor Adriana Simea, directoarea Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Cluj.

Campania „Donează sânge – UBB dă startul”, inițiată de Universitatea Babeș-Bolyai se află la a treia ediție. La primele două organizate de UBB alături de asociațiile studențești au donat peste 260 de persoane, ne-a spus Adrian Mleșnițe de la departamentul de comunicare al Universitătii Babeș-Bolyai.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Denia Acatistului Bunei Vestiri la Mănăstirea Nicula

Denia Acatistului Bunei Vestiri la Mănăstirea Nicula

În săptămâna a V-a din Postul Paştilor, vineri seara, 19 aprilie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a oficiat Denia Acatistului Bunei Vestiri (a Imnului Acatist), înconjurat de un sobor...