După succesul evenimentelor din primăvară, vă invităm la o nouă manifestare dedicată periplului muzical prin anotimpurile contemporane. Vom celebra “Toamna” prin creațiile a șase compozitori – Sigismund Toduță, Cornel Țăranu, Maurice Ravel, Diana Rotaru, Irinel Anghel și Dande Popescu, ultimii trei menționați fiind autori de creații noi, special dedicate acestui eveniment, opusuri care vor fi prezentate în primă audiție absolută în cadrul concertului din 3 octombrie. De asemenea, dinamica proiectului se extinde prin prezența a două voci soliste, soprana Roxana Chicidea și baritonul Cristian Hodrea, care vor da și mai multă culoare serii de 3 octombrie, în compania ansamblului Couleurs și a conducătorului lor, Alexandru Ștefan Murariu.

Astfel, vă invităm marți, 3 Octombrie, ora 19:00, în Studioul de concerte al Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca la concertul susținut de Ansamblul Couleurs, dirijor – Alexandru Stefan Murariu, unde veți avea ocazia sa ascultați în primă audiție absolută aceste opusuri. În buna tradiție a organizatorilor, evenimentul va fi precedat de o masă rotundă, care se va desfășura luni, 2 octombrie, începând cu ora 17:00 la Turnul Croitorilor (str. Baba Novac), eveniment ce va prilejui dialogul cu compozitorii, soliștii și cu organizatorii, precum și pătrunderea în culisele actului creator.

Manifestarea face parte dintr-un proiect amplu, “Anotimpuri contemporane”, care se desfășoară pe parcursul anului și în care cele 4 anotimpuri sunt trecute prin filtrul subiectiv și creator a 15 compozitori români contemporani. Alcătuit din prime audiții absolute dedicate acestei tematici atractive și generale, proiectul mai are ca obiectiv înțelegerea fenomenului artistic prin aportul a patru tineri muzicologi care „vor intra în atelierele compozitorilor” și ne vor relata, printr-un proces de cercetare și analiză, detalii care vor întregi procesul receptării muzicii. În acest context, muzicologul Tünde Sur ne va ghida prin culisele creatoare inspirate de toamnă.

Vă așteptăm la evenimente ! Intrarea este liberă.