Tone de alimente și echipamente medicale, donate de filiala Cluj a Crucii Roșii, în timpul pandemiei

de | iun. 2, 2020 | Societate

Tone de alimente și echipamente medicale, donate de filiala Cluj a Crucii Roșii, în timpul pandemiei

 
 
00:00 / 7:29
 
1X
 

De la începutul crizei provocate de pandemia de coronavirus, Crucea Roșie Română, Filiala Cluj, a derulat o amplă campanie de donare de alimente și de echipamente medicale.

Simona Bratu, directorul filialei clujene, a precizat că au fost dotate cu echipamente o parte dintre spitalele din Cluj-Napoca. De asemenea, mai multe familii din comuna Vad, aflate în izolare, au primit zeci de baxuri cu alimente, pentru a putea trece cu bine peste această perioadă. Donații de alimente au fost făcute și Cantinei sociale de la Turda, dar și căminelor de bătrâni și centrelor de carantină. Totodată, săptămâna trecută au fost distribuite peste 43 de tone de lapte  comunităților defavorizate din județul Cluj, dar și în județele limitrofe filialelor din regiunea de nord-vest.

Crucea Roșie, Filiala Cluj, a derulat în această perioadă și campania „Din inimă pentru inimă”, prin care s-a strâns 35 000 lei. Din aceste fonduri s-au cumpărat și s-au distribuit spre Institutul Inimii din Cluj-Napoca echipamente de protecție pentru personalul medical, dezinfectanți și alte materiale sanitare necesare. În plus, în urma campaniei naționale de strângere de fonduri „România salvează România”, desfășurată de Crucea Roșie Română, filiala clujeană a primit ajutoare de peste 200 000 lei, de la materiale și echipamente de protecție, dezinfectanți, precum și alimente. Fonduri și alimente au fost distribuite, în urma acestei campanii, de la sediul central al organizației umanitare, și spre celelalte 46 de filiale din țară. Donații se pot face în continuare online pe site-ul filialei, dar și la sediul Crucii Roșii Cluj de pe strada George Coșbuc Nr. 11.

În ultimii ani, Crucea Roşie Română, Filiala Cluj, a întreprins cu succes campanii de ajutorare a sinistraţilor, a distribuit alimente prin programul naţional pentru familii defavorizate ,,Banca de Alimente’’, dar au fost organizate și cursuri de prim ajutor, de formare sau recalificare. Mai mult decat atât, din septembrie 2017 s-a deschis în Comuna Valea Ierii, din Județul Cluj, prima bază de pregătire a voluntarilor pentru intervenţie în situaţii de urgenţă.

La nivel național, în ultimele luni, peste 2000 de voluntari și angajați au fost permanent în linia întâi, pentru a oferi asistență umanitară și servicii socio-medicale. Împreună au realizat un lanț al solidarității și au sprijinit, nu doar spitalele care aveau nevoie de echipamente de protecție, ci și oamenii din categoriile vulnerabile.

Mișcarea Internațională de Crucea Roșie și Semiluna Roșie s-a născut, la inițiativa lui Henry Dunant, în anul 1859. Societatea națională de Cruce Roșie desfășoară acțiuni în România din 1876. De la înființare și până în prezent, oricând este nevoie, membrii și voluntarii organizației umanitare oferă alinare și sprijin celor aflați în dificultate.

 

Ultimele articole

Mai multe din Societate
(interviu) Down, dincolo de limitele unui sindrom

(interviu) Down, dincolo de limitele unui sindrom

Suntem în căutarea fericirii. Însă adeseori uităm să zâmbim, să iubim și să visăm. Iar când se întâmplă să uităm aceste lucruri, Dumnezeu vine și ne invață, sau ne trinite învățători. Așa i-a trimis pe pământ și pe copiii cu Sindrom Down, niște mesageri divini, pentru...

Concurs de fotografie: „Viaţa Bisericii în timp de pandemie”

Concurs de fotografie: „Viaţa Bisericii în timp de pandemie”

Agenţia de ştiri Basilica organizează un concurs de fotografie în perioada 15-28 iunie 2020, exclusiv în mediul online. Intitulat „Viaţa Bisericii în timp de pandemie”, concursul se adresează cetățenilor români și de altă naționalitate care au surprins, prin...