Tone de alimente și echipamente medicale, donate de filiala Cluj a Crucii Roșii, în timpul pandemiei

de | iun. 2, 2020 | Societate

De la începutul crizei provocate de pandemia de coronavirus, Crucea Roșie Română, Filiala Cluj, a derulat o amplă campanie de donare de alimente și de echipamente medicale.

Simona Bratu, directorul filialei clujene, a precizat că au fost dotate cu echipamente o parte dintre spitalele din Cluj-Napoca. De asemenea, mai multe familii din comuna Vad, aflate în izolare, au primit zeci de baxuri cu alimente, pentru a putea trece cu bine peste această perioadă. Donații de alimente au fost făcute și Cantinei sociale de la Turda, dar și căminelor de bătrâni și centrelor de carantină. Totodată, săptămâna trecută au fost distribuite peste 43 de tone de lapte  comunităților defavorizate din județul Cluj, dar și în județele limitrofe filialelor din regiunea de nord-vest.

Crucea Roșie, Filiala Cluj, a derulat în această perioadă și campania „Din inimă pentru inimă”, prin care s-a strâns 35 000 lei. Din aceste fonduri s-au cumpărat și s-au distribuit spre Institutul Inimii din Cluj-Napoca echipamente de protecție pentru personalul medical, dezinfectanți și alte materiale sanitare necesare. În plus, în urma campaniei naționale de strângere de fonduri „România salvează România”, desfășurată de Crucea Roșie Română, filiala clujeană a primit ajutoare de peste 200 000 lei, de la materiale și echipamente de protecție, dezinfectanți, precum și alimente. Fonduri și alimente au fost distribuite, în urma acestei campanii, de la sediul central al organizației umanitare, și spre celelalte 46 de filiale din țară. Donații se pot face în continuare online pe site-ul filialei, dar și la sediul Crucii Roșii Cluj de pe strada George Coșbuc Nr. 11.

În ultimii ani, Crucea Roşie Română, Filiala Cluj, a întreprins cu succes campanii de ajutorare a sinistraţilor, a distribuit alimente prin programul naţional pentru familii defavorizate ,,Banca de Alimente’’, dar au fost organizate și cursuri de prim ajutor, de formare sau recalificare. Mai mult decat atât, din septembrie 2017 s-a deschis în Comuna Valea Ierii, din Județul Cluj, prima bază de pregătire a voluntarilor pentru intervenţie în situaţii de urgenţă.

La nivel național, în ultimele luni, peste 2000 de voluntari și angajați au fost permanent în linia întâi, pentru a oferi asistență umanitară și servicii socio-medicale. Împreună au realizat un lanț al solidarității și au sprijinit, nu doar spitalele care aveau nevoie de echipamente de protecție, ci și oamenii din categoriile vulnerabile.

Mișcarea Internațională de Crucea Roșie și Semiluna Roșie s-a născut, la inițiativa lui Henry Dunant, în anul 1859. Societatea națională de Cruce Roșie desfășoară acțiuni în România din 1876. De la înființare și până în prezent, oricând este nevoie, membrii și voluntarii organizației umanitare oferă alinare și sprijin celor aflați în dificultate.

 

Radio Renasterea
Tone de alimente și echipamente medicale, donate de filiala Cluj a Crucii Roșii, în timpul pandemiei
/

Ultimele articole

ANGHEL SALIGNY (19 aprilie 1854 – 17 iunie 1925)

ANGHEL SALIGNY (19 aprilie 1854 – 17 iunie 1925)

Anghel Saligny vine pe lume într-o familie înstărită la data de 19 aprilie 1854 în comuna Șerbănești din actualul județ Galați. Atât Anghel, cât și fratele său mai mic, Alfons Oscar, sunt personalități de renume ale tehnicii și științei românești, cel din urmă...

Drumul Crucii – stația a VIII-a

Drumul Crucii – stația a VIII-a

Dragi ascultători, continuăm să răspundem la întrebarea despre Drumul Crucii, astăzi vorbind despre stația a opta la care comemorăm întâlnirea Domnului cu femeile care-L plân­geau. Omul e compătimitor prin fire pentru că e făcut după chipul Celui ce e compătimirea...

Mai multe din Societate
ALOPEDI, exemplu de bune practici medicale

ALOPEDI, exemplu de bune practici medicale

Call center-ul dedicat sfaturilor medicale pediatrice - ALOPEDI 0364-917, serviciu care funcționează în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, a fost recunoscut de Organizația Mondială a Sănătății (O.M.S.) ca un exemplu de bună practică în ceea...