Trepte spre Înviere, la Biserica ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Dej

de | mart. 18, 2018 | Activități parohiale

În Duminica a IV-a din Postul Sfintelor Paști, numită și Duminica Sfântului Ioan Scărarul, la Biserica Ortodoxă Română cu hramul ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din municipiul Dej, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Pr.Prof. Ioan Bizău, director general Radio Renașterea, având alături în slujire un ales sobor de preoți.

În cuvântul de învățătură Pr. Ioan Bizău a subliniat că:

Ortodoxia a avut întotdeauna conștiința că miezul cultului creștin este Jertfa Euharistică, adică evenimentul sacramental atotcuprinzător în care își găsesc împlinirea toate actele liturgice, toate sărbătorile și rânduielile Bisericii.

Legat de treptele urcușului duhovnicesc, Părintele Ioan a evidențiat că

Împărtășirea euharistică este, deopotrivă, împărtășire cu Hristos și cu Sfântul Duh și adunarea unei comunități eclesiale în Casa lui Dumnezeu pentru celebrarea Euharistiei și a celorlalte evenimente ale vieții în Hristos, înseamnă activarea unității personale în credință, în mărturisire și doxologie.

Vizita și slujirea părintelui profesor Ioan Bizău, însoțit de părintele arhidiacon Daniel Frumos,  se înscrie în proiectul parohiei Dej I prin care în fiecare duminică sunt invitați să oficieze Sfânta liturghie și să rostească un cuvânt de învățătură profesori din mediului universitar teologic.

Părintele Iuliu–Teodor Leach a adresat la final, în numele întregii parohii, mulțumiri lui Dumnezeu, invitaților și tuturor credincioșilor prezenți la Sfânta Liturghie.

Pr. Prof. Ioan Bizău a participat, alături de Protopopul de Dej, Pr. Ioan Buftea și la slujba de înmormântare a medicului Marius Boca, o personalitate care a marcat viața medicală și culturală din municipiul Dej. În cuvântul său, Pr. Prof. Ioan Bizău s-a referit la contribuția deosebită pe care medicul Marius Boca a avut-o și în promovarea artei, prin organizarea  mai multor expoziții, cu participarea unora din cei mai renumiți artiști plastici din Romania.

Ultimele articole

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

În perioada 25-28 iulie 2022, în Parohia Ortodoxă Răscruci s-au desfășurat o serie de activități estivale, sub egida  Școlii de vară. La manifestări au participat peste cincizeci de copii, cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani. Activitățile primei zile s-au  desfășurat...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...