Trepte spre Înviere, la Biserica ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Dej

de | mart. 18, 2018

În Duminica a IV-a din Postul Sfintelor Paști, numită și Duminica Sfântului Ioan Scărarul, la Biserica Ortodoxă Română cu hramul ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din municipiul Dej, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Pr.Prof. Ioan Bizău, director general Radio Renașterea, având alături în slujire un ales sobor de preoți.

În cuvântul de învățătură Pr. Ioan Bizău a subliniat că:

Ortodoxia a avut întotdeauna conștiința că miezul cultului creștin este Jertfa Euharistică, adică evenimentul sacramental atotcuprinzător în care își găsesc împlinirea toate actele liturgice, toate sărbătorile și rânduielile Bisericii.

Legat de treptele urcușului duhovnicesc, Părintele Ioan a evidențiat că

Împărtășirea euharistică este, deopotrivă, împărtășire cu Hristos și cu Sfântul Duh și adunarea unei comunități eclesiale în Casa lui Dumnezeu pentru celebrarea Euharistiei și a celorlalte evenimente ale vieții în Hristos, înseamnă activarea unității personale în credință, în mărturisire și doxologie.

Vizita și slujirea părintelui profesor Ioan Bizău, însoțit de părintele arhidiacon Daniel Frumos,  se înscrie în proiectul parohiei Dej I prin care în fiecare duminică sunt invitați să oficieze Sfânta liturghie și să rostească un cuvânt de învățătură profesori din mediului universitar teologic.

Părintele Iuliu–Teodor Leach a adresat la final, în numele întregii parohii, mulțumiri lui Dumnezeu, invitaților și tuturor credincioșilor prezenți la Sfânta Liturghie.

Pr. Prof. Ioan Bizău a participat, alături de Protopopul de Dej, Pr. Ioan Buftea și la slujba de înmormântare a medicului Marius Boca, o personalitate care a marcat viața medicală și culturală din municipiul Dej. În cuvântul său, Pr. Prof. Ioan Bizău s-a referit la contribuția deosebită pe care medicul Marius Boca a avut-o și în promovarea artei, prin organizarea  mai multor expoziții, cu participarea unora din cei mai renumiți artiști plastici din Romania.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Marți, 30 ianuarie 2024, în ziua de prăznuire a Sfinților Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, Parohia Dej 3 - Dealul Florilor și-a prăznuit hramul. Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei,...

Final de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”

Final de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”

  În urma campaniei filantropice „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”, inițiată de Serviciul de Asistență Comunitară, din cadrul Protopopiatului Ortodox Român Gherla, a fost adusă bucurie și speranță copiilor care provin din familii defavorizate, cu risc de...

Ziua Natională a Romaniei la Dej

Ziua Natională a Romaniei la Dej

Ziua Natională a Romaniei a fost marcată la Dej prin momente solemne, depuneri de coroane, retragerea cu torțe a militarilor, defilarea și prezentarea tehnicii de luptă în Piața Bobâlna. Manifestările au debutat cu prezentarea onorului, intonarea Imnului Național și...