Turdenii s-au bucurat de vizita Mitropolitului Andrei, la binecuvântarea lucrărilor Spitalului Municipal

de | oct. 16, 2015

Mitropolitul Clujului a participat vineri, 16 octombrie 2015, la festivitatea de inaugurare a Spitalului Municipal din Turda, renovat în ultima perioadă. La eveniment au participat numeroși turdeni, cadre medicale și bolnavi aflați în îngrijirea unității medicale.

Slujba de binecuvântare a lucrărilor a debutat la ora 12:00.

DSC02627Ierarhul a fost primit cu o deosebită căldură atât de personalul medical cât și de foștii enoriași pe care i-a păstorit timp de mai mulți ani, ca preot al parohiei Turda Fabrici. Înaltpresfinția Sa a felicitat conducerea instituției pentru lucrările realizate și i-a încurajat pe medici în activitatea pe care o desfășoară: „Părintele Mitropolit a acordat o icoană deosebit de frumoasă managerului spitalului, Vasile Grumaz și a adresat cuvânt de încurajare a personalului medical din spital, i-a îndemnat să își facă în primul rând misiunea de medici, de îngrijitori ai celor bolnavi”, a declarat părintele spitalului, Ioan Chirali.

Lucrările de renovare ale Spitalului Municipal din Turda au început acum 2 ani: „În 2013 de când am devenit manager practic am adaptat corpul central noilor regulamente de autorizare sanitară.  Am făcut două unități de naștere moderne chiar în apropiere de sălile de operație ceea ce permite ca în caz de complicații să se poată interveni direct. Practic facem o reparație capitală pentru a crea condiții conform normelor actuale”, a declarat pentru Radio Renașterea managerul spitalului municipal din Turda, Vasile Grumaz.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Denia Acatistului Bunei Vestiri la Mănăstirea Nicula

Denia Acatistului Bunei Vestiri la Mănăstirea Nicula

În săptămâna a V-a din Postul Paştilor, vineri seara, 19 aprilie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a oficiat Denia Acatistului Bunei Vestiri (a Imnului Acatist), înconjurat de un sobor...