UBB va avea primul program de master în „Health Economics” din România

de | feb. 7, 2024

Universitatea Babeș-Bolyai lansează, începând cu anul universitar 2024-2025, programul de master în domeniul “Health Economics” (în limba engleză), primul în acest domeniu din România.

UBB a inițiat încă din anul 2007 analize de tip health economics în zona tratamentelor farmacologice și psihologice asupra sănătății mintale, cu programe postdoctorale dedicate. Apoi, acest demers s-a exprimat mai larg în cursuri și cercetări mai ales în cadrul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA), iar acum, odată cu dezvoltarea programului UBBMed (din UBB School of Health), demersul s-a transformat într-un program standard de master interdisciplinar de „Health Economics”. Specializarea de tip „Health Economics” susține ocupații / profesii ale viitorului, de interes major acum și în viitor pe piața muncii, implicate în promovarea și optimizarea sănătății prin analiza furnizorilor de servicii de sănătate, spitalelor / clinicilor, programelor și activităților (inclusiv tratamentelor) din domeniul medicinei / sănătății.

„Lansarea programului de master «Health Economics» marchează o etapă determinantă în dezvoltarea domeniului economiei sănătății ca o nouă direcție academică și de cercetare în cadrul facultății noastre. Prin eforturile cercetătorilor noștri vor fi obținute informații valoroase și noi perspective pentru acest domeniu, care vor fi transferate părților interesate și prin intermediul curriculumului specializat pe care l-am creat. Programul se bucură de un curriculum compatibil cu alte programe similare de la universități de top la nivel global. Acest lucru asigură o experiență educațională de înaltă calitate pentru studenții noștri, viitorii specialiști de care țara și Uniunea Europeană au acută nevoie” – declară decanul FSEGA, conf. univ. dr. Răzvan V. Mustață.

„FSEGA-UBB este cea mai mare facultate de profil din țară și una dintre cele mai puternice școli românești în zona «economics & business». Noul program UBBMed din UBB School of Health are nevoie să introducă și să se bazeze pe analize economice riguroase în domeniul sănătății, iar din acest parteneriat a rezultat programul de master interdisciplinar în «Health Economics», în limba engleză, cu un curriculum internațional, singur master de acest tip în acest moment în România” – declară și rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Societate
USAMV Cluj-Napoca, la Agraria 2024

USAMV Cluj-Napoca, la Agraria 2024

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca va participa, în calitate de partener, la AGRARIA 2024, între 18-21 aprilie, în spațiul expozițional dedicat, din comuna Jucu (județul Cluj). Facultățile din cadrul universității noastre vor...